• 24.02.22, 14:27

Einar Vallbaum: "Hoidkem üksteist, märgakem teineteist"

Lääne-Viru omavalitsuste liidu esimees Einar Vallbaum nendib Eesti vabariigi aastapäeval, et viimaste kuude sündmused on meid tagasi viinud füüsiliste piiride reaalsusesse ning teadmisesse, et maailm ei ole muutumatu.
Einar Vallbaum.
  • Einar Vallbaum. Foto: Andres Haabu
160 aastat tagasi nägi ilmavalgust Friedrich Reinhold Kreutzwaldi eepos “Kalevipoeg”. Teose peategelaseks on suur ja võimas, hegemooniliste mehelike omadustega kangelane, keda iseloomustab isamaalisus, ennastsalgavus, võitlusvalmidus, sõjakus ning enda eest väljaastumise julgus. See kangelaslik teos loodi inspireerimaks eestlasi oma riigi eest võitlema.
104 aastat tagasi sündis Eesti vabariik. Vaba, iseseisev, sõltumatu. Eestimaa rahvas on selle aja jooksul näinud ja üle elanud mitmeid eriilmelisi perioode: küüditamised, sõjad, Teise maailmasõja lahingud Kirde- ja Lõuna-Eestis, venestamisperiood, taasiseseisvunud riigi uuesti ülesehitamise raskused ning sellele järgnenud segadusperiood ja ootamatu milleenium.
Viimase paarikümne aastaga oleme kogenud intensiivset elu liikumist infotehnoloogia- ja digimaailma ning see on avardanud meie piire sadu ja tuhandeid kordi kaugemale meie oma füüsilise ruumi piiridest.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele