• 17.10.22, 06:02

Aasta valimistest - mis on juhtunud ja mis saab edasi

Täna möödub aasta kohalikest valimistest. On olnud umbusaldamisi, tagasiastumisi, tõsiseid vastasseise, üksteisemõistmist ja solvumisi. Kolm aastat on veel ees.
Ivar Lilleberg pidi Haljala vallavanema kabinetist üpris ruttu välja kolima.
  • Ivar Lilleberg pidi Haljala vallavanema kabinetist üpris ruttu välja kolima. Foto: Kristjan Ojang
Ilmselt ei ole enamiku jaoks üllatav, et Haljala vallas ilma segadusteta ei saa. No kohe on selline kant. Jamad algasid omal ajal juba Võsult ja pole järgnevate ühinemistega kuhugi kadunud. Olid need ühinenud Vihula vallas ja nüüd ühinenud Haljala vallas.
Koalitsioon läks lõhki, aga pole ka väga imeks pandav, sest võrreldes maakonna teiste omavalitsustega on just Haljala vallas volikogu koosseis kõige kirjum ja samas ka ühtlasem ning ükski poliitiline jõud ei saa uhkustada sellega, et nendel on väga kõva mandaat valijatelt.
Vallavanema otsese umbusaldamiseni ei jõutud ja Ivar Lilleberg astus ise tagasi ning vabastas kabineti tuntud ettevõtjale Anti Puusepale. Praeguseks on mees uues ametis olnud veidi üle seitsme kuu ja eks aeg näitab, kui kaua temal lastakse vallavanema toolil istuda. Ning kas ta suudab Haljala valla muuta samasuguseks edulooks nagu Palmse Mehaanikakoja.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele