• 02.10.23, 14:15

Hundimägi: ärge nii enam riigieelarvet tehke

Eelmisel nädalal riigikogule esitatud järgmise aasta riigieelarve kohta sobib kaasa anda hoiatus: "Ärge seda järele tehke", nentis Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja Aivar Hundimägi tänases Vikerraadio päevakommentaaris.
Valitsus eesotsas peaminister Kaja Kallasega on riigi rahaasjade korda tegemisel oma usalduskrediidi maha mänginud, kirjutab Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja Aivar Hundimägi.
  • Valitsus eesotsas peaminister Kaja Kallasega on riigi rahaasjade korda tegemisel oma usalduskrediidi maha mänginud, kirjutab Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja Aivar Hundimägi. Foto: Kadri Bank
Riigieelarve ja ka eelarvestrateegia koostamine on käinud nii, nagu see toimuma ei peaks. Eelarveprotsessi suur probleem on huvigruppide ebapiisav kaasatus, mille näiteks on ootamatult ja kiirustades välja käidud erinevad maksuideed ja teised seadusemuudatused. On lubamatu, et ministeeriumid jätavad erinevatele huvigruppidele ehk neile, keda muudatused puudutavad, seaduste kooskõlastamiseks või arvamusavalduseks vaid mõne päeva aega.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele