• 16.10.23, 21:40

Raivo Vare: Lähis-Ida mõjud meile ja Ukrainale

Lähis-Idas puhkenud sõja tõttu võib Iisraeli suhtumine Kremlisse muutuda. Ukrainlastele annaks koostöö Tel Aviviga võimaluse saada efektiivset relvastusabi valdkondades, kus Iisrael on tipptegija, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma Ukraina sõjablogis, mis ilmub Äripäevas.
Iisraeli armee võimekust arvestades on Gaza puhastamine Hamasist ilmselt tehtav, kuigi vaevaliselt ja kaotustega. Ennustatavalt halveneb Gaza tiheasustatud linnakvartalite sõjalise hõivamisega kaasnevate purustuste ja paratamatute tsiviilohvrite kohta videomaterjalide ilmumisega ka Iisraeli kuvand, kirjutab vaatleja Raivo Vare.
  • Iisraeli armee võimekust arvestades on Gaza puhastamine Hamasist ilmselt tehtav, kuigi vaevaliselt ja kaotustega. Ennustatavalt halveneb Gaza tiheasustatud linnakvartalite sõjalise hõivamisega kaasnevate purustuste ja paratamatute tsiviilohvrite kohta videomaterjalide ilmumisega ka Iisraeli kuvand, kirjutab vaatleja Raivo Vare. Foto: AFP/Scanpix
Nagu oligi karta, lahvatasid alanud sügises mitmed kaua hõõgunud vastasseisud. Ka Ukraina sõjas hakkas välja kujunema teatud paikaloksumine sõjatandril. Meie piirkonna jaoks on aga suure kaaluga hiljutine merealuste gaasi- ja andmesidekommunikatsioonide rikkumine.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele