• 24.10.23, 06:00

Vallbaum: heitgaaside suurendamisega heitgaaside vähendamise suunas

Valitsuse automaksu plaan ei täida keskkonnasäästlikkuse eesmärki, vaid soodustab hoopis vanemate autode ostmist, kirjutab Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum (Isamaa).
Valitsuse kavandatav automaks võtab inimestelt motivatsiooni kaugemal tööl käia, kirjutab Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum.
  • Valitsuse kavandatav automaks võtab inimestelt motivatsiooni kaugemal tööl käia, kirjutab Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum. Foto: Rakvere haigla/Ain Liiva
Ei ole vist ühtegi autoomanikku, kes poleks läbi teinud automaksu kalkulaatori arvutusi, et saada teada, milliseks kujuneks tema praeguse autoga aastamaks või uue auto soetamise korral registreerimis- ja aastamaks. Kaalutluskohad hõlmavad uue auto soetamist või vana väljavahetamist veel enne seadusemuudatuse jõustumist ning kalkuleeritakse parameetritega, mis oleks majanduslikult kõige otstarbekam vastu võtta. Kahtlemata on tegemist tarbijakäitumisega, mis on suures plaanis etteaimatav ning seeläbi on aimatav ka seadusemuudatuse eesmärgipärasuse täituvus.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele