• 12.01.24, 13:54

Alkohol on seotud vähemalt seitsme vähivormiga

Aeg-ajalt satub meediaväljaannete terviseuudistesse artikleid, mis rõhutavad mõne alkohoolse joogi kasulikku efekti. Sellistesse kirjutistesse tuleks suhtuda kriitiliselt, kirjutab Tervise Arengu Instituudi alkoholi ja tubaka valdkonna juht Anneli Sammel.
Vaatamata õlles sisalduvatele bioaktiivsetele ainetele, vitamiinidele ja asendamatutele aminohapetele, on õlles sisalduv alkohol ehk etanool mitmes mõttes organismile mürgine aine, kirjutab Tervise Arengu Instituudi alkoholi ja tubaka valdkonna juht Anneli Sammel.
  • Vaatamata õlles sisalduvatele bioaktiivsetele ainetele, vitamiinidele ja asendamatutele aminohapetele, on õlles sisalduv alkohol ehk etanool mitmes mõttes organismile mürgine aine, kirjutab Tervise Arengu Instituudi alkoholi ja tubaka valdkonna juht Anneli Sammel. Foto: TAI
Jookide puhul, mis sisaldavad alkoholi, on alati oluline kaalutleda plusse ja miinuseid. Õlu on Eestis enim tarvitatav alkohoolne jook ja tervise vaates peaks eelkõige rääkima tarvitamisega seotud terviseriskidest.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele