Nädalavahetusel võib ju ennast toiduga natuke hellitada. Mis oleks mõnusam, kui alustada päeva pehme saiaviiluga, millel lebamas mõnusad ja värsked oranžikad soolakalatükid.
- Looduslikult kasvanud kala ei ole küll nii kauni värvi lihaga kui kasvanduse oma, kuid märksa maitsvam. Foto: Andres Pulver
Kõige parem on muidugi ise kala kinni püüda. Saab küll. Käisin sel nädalal tänavu esimest korda spinningut loopimas ja õnnestus üks kenasti mõõdus jõeforell kotti saada.
Ega muud, kui kodus kalal „küljed maha“ ehk fileed lõigata ja soolduma panna. Lauale (küpsutuspaberile, fooliumile jne jne) tuleb raputada veidi soola ja pisut suhkrut. Vahekorras umbel 3 osa soola ja 2 osa suhkrut. Täpne kogus sõltub filee suurusest.
Seotud lood
Selveri populaarne 63+ vanuses klientidele mõeldud sooduskampaania "Kuldne Kolmapäev" on ettevõtte üks edukamaid kampaaniaid, mis laienes nüüd ka e-Selverisse ning tänavustele pensionipäevadele.