Need soovitused aitavad vältida nakatumist salmonelloosi
Salmonelloos on kõige sagedamini esinev bakteriaalne toidumürgitus, mis on levinud kogu maailmas ning mille haiguspuhanguid tuleb tihti ette ka Eestis. Kõige sagedamini on nakkuse süüdlaseks muna ja munatooted, liha ja piim.
Salmonelloosi vältimiseks ja salmonelladega ristsaastumisest hoidumiseks tuleks kasutada eraldi looma-, linnu- ja kalaliha lõikelaudu. Foto: Pixabay
Salmonelloosi tekitajaks on Salmonella bakter, millel on erinevatel andmetel üle 2500 serotüübi. Kõige sagedamini põhjustab haigestumist serotüüp Salmonella enteritidis.
Oktoobris kutsub Stopptoober suitsetajaid osalema 28 päeva väljakutses, eesmärgiga hoiduda 28 päeva suitsetamisest. Uuringud on näidanud, et nelja suitsuvaba nädala järel on suitsetamisest lõplikult loobumise õnnestumise tõenäosus tervelt viis korda kõrgem.
Inimesed sageli ei tea, kuidas krooniliste vaevuste väljakujunemist ära hoida või oma käitumist vastavalt kohandada, ilmnes Tartu Ülikooli värskest uuringust.
Selveri populaarne 63+ vanuses klientidele mõeldud sooduskampaania "Kuldne Kolmapäev" on ettevõtte üks edukamaid kampaaniaid, mis laienes nüüd ka e-Selverisse ning tänavustele pensionipäevadele.