• 20.08.24, 09:00

E-gümnaasium: paindlik õpitee, mis vajab distsipliini ja head enesejuhtimist

Põhikooli lõpetajatest jõuab järgneva nelja aasta jooksul keskhariduse (nii üld- kui kutsekeskhariduse) omandamiseni keskmiselt 80%.
Ave Soekov ja Reio Kiidli.
  • Ave Soekov ja Reio Kiidli. Foto: Andres Laanem
2023. aastal lõpetas Eestis põhikooli veidi enam kui 14 000 õpilast. Kui PISA testide järgi oleme maailma tipus, siis praegu jääb iga viies õpilane vaid põhiharidusega ning see piirab nende inimeste edasisi valikuid ja eneseteostusvõimalusi.
Saates „Õppetund“ oli fookuses paindlikke õpivõimaluste vajalikkus täiskasvanutele gümnaasiumihariduse omandamisel. Saate külalisteks olid täiskasvanute e‑gümnaasiumi asutajad: koolijuht Reio Kiidli ja haridustehnoloog Ave Soekov, kellega räägiti e‑gümnaasiumi loomise vajadusest, õppekorraldusest ja ootustest õppijale, et taasalustatud koolitee edukalt läbida ning enesekindlalt seatud sihtide suunas liikuda.
Saadet saab kuulata järele siit:

Seotud lood

Uudised
  • 04.10.22, 06:00
Täiskasvanuna gümnaasiumis käimisest on saamas auasi
Aeg, mil sõnapaar „õhtukool“ oli häbiasi, on ammu möödanik. Tänapäeval on õppimine auasi, isegi kui see võetakse ette ajal, mil eakaaslastel möödub kooli lõpetamisest 10, 20 või isegi 30 aastat.
Uudised
  • 19.08.24, 09:51
Tapa gümnaasiumi uus direktor Ülle Laas: Üksinda oma mätta otsas kooli tehes jääb vaade kitsaks
“Rõõmu peab tundma ja nalja peab saama”
Tapa gümnaasiumi direktor Ülle Laas soovib Tapale tuua uut juhtimisstiili. Koolil on kaks õppekohta — Tamsalus ja Tapal. Koolis alustavad õppimist 7.-12. klassi noored.
Uudised
  • 16.08.24, 06:00
Tagasi kutsumuse juurde: Marje Eelmaa tee õpetajast koolijuhiks ja tagasi
Viimaseid päevi Väike-Maarja gümnaasiumi direktori ametis olev Marje Eelmaa on üks neist haridusjuhtidest, kelle nimi ja töö on Lääne-Virumaal tuntud ja hinnatud.
Uudised
  • 14.08.24, 06:00
Koolidirektor Kettrud Tamberg: ükski unistus pole liiga suur ega ükski unistaja liiga väike
Tapa valla kooli direktoril Kettrud Tambergil on seljataga esimene töönädal. Tamberg hakkab juhtima 1.-6. klassilist Tapa valla kooli, mille õppekohad on Tapal, Lehtses ja Jänedal.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele