• 23.11.21, 10:28

Vabatahtlikud kaitseliitlased käisid piiritaristut parendamas

Lähtuvalt lisaõppekogunemisest (LÕK) Okas 21, harjutas eelmisel nädalal kogu riigikaitse käsuahel alates vabariigi valitsusest kuni reservväelasteni valmidust, otsuste langetamist ja tegutsemist kiiresti muutuvas olukorras. Kontrolliti kaitseväe ja Kaitseliidu mobilisatsioonivalmidust ning harjutati mobilisatsioonijuhtimist.
Kaitseliitlased Narvas piiritõket paigaldamas.
  • Kaitseliitlased Narvas piiritõket paigaldamas. Foto: Indrek Jurtšenko
„Reservüksused saavutasid õppuse alguses kiirelt lahingvalmiduse ja nende täiendväljaõpe jõudis tasemele, mis võimaldas liikuda tegevusaladele ja alustada töid riigipiiril koostöös politsei- ja piirivalveametiga,“ ütles kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem. „Suur tänu kaitseväe instruktoritele ja reservväelastele, kes suutsid väga lühikese ajaga teha hulgast reservväelastest toimivad üksused ning asuda täitma ette antud ülesandeid.“
Õppuse algstaadiumis, 17.-18.11, osutas Kaitseliidu Kirde maakaitseringkond (KiMKR) abi 1. jalaväebrigaadile reservväelaste formeerimisel, peale mida mindi politsei-ja piirivalveametile nädalavahetuseks appi Narva jõe äärde piirtaristut parendama. Narva jõel Kuivajõe sängis, koostöös 1. jalaväebrigaadi, 17. pioneeripataljoni ja reservväelastega, õnnestus KiMKRi vabatahtlikel ära teha suurem osa planeeritud töödest piiritaristu korrastamisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele