Eile küpsetasid Joosep Eesmäe ja Markus Masing Porkuni vana meierei kõrval asuvas välikohvikus, mida Kuubiku nime all tuntakse, viimast korda pitsasid õpilasfirmana Holy Slice.
- Joosep Eesmäe (esiplaanil) ja Markus Masing on alustamas õpilasfirma Holy Slice viimaste pitsade küpsetamist. Foto: Andres Pulver
Maakeelde tõlgituna tähendab nende firma nimi püha viilakat. Viilakaid poisid ei müü, ikka terveid pitsasid, mis Porkunist kaugemalgi tuntud.
Aga eilsega sai õpilasfirma äri otsa. "Oleme viimast päeva, vahepeal oli erinevatel põhjustel pikem paus, aga loodame, et leitakse meid veel üles," lausus Joosep Eesmäe eile enne tööle asumist.
Selleks ajaks oli neil kaks tellimust täita. "Põhiliselt teemegi pitsasid tellimise peale, aga eks mõned uudistajad astuvad ka vahest läbi," kõneles Markus Masing.
Seotud lood
Igal sügisel kuulutab restoranide teejuht White Guide välja Eesti parimad ja isikupärasemad restoranid, mida asjatundjad soovitavad külastada. White Guide 2022 nimekirjas on ühtekokku 72 restorani. Tipprestoranide seas on ka Võsu keskel asuv gurmeepaik.
Nimekiri Haljala valla uutest firmadest
Esimesel poolaastal asutati Haljala valda 34 uut firmat, millest seitse suutsid ka teises kvartalis käivet teha. Üheks selliseks oli Tallinna koka Elar Jürimäe asutatud Sapidum OÜ, mis tegutses suvel Võsu söögikohas Kuum kahvel.
Tuntud Rakvere muusik Andrus Bonzo Albrecht tähistas eile oma 48. sünnipäeva täie rauaga – hommikul avas ta Rakveres Niine tänaval restorani Bonzai, õhtul aga oli rahvale vaatamiseks ETV saates „Eesti mäng“.
Piirangute kaotamine toidukohtadesse kliente juurde ei toonud. Toitlustus- ja meelelahutussektor on varemeis. See turg tuleb nüüd uuesti nullist üles ehitada, leidis Rakvere ettevõtja Aire Kronberg, kelle vedada on olnud viimased kümme aastat toidukoht Sushi Tiger.
Selveri populaarne 63+ vanuses klientidele mõeldud sooduskampaania "Kuldne Kolmapäev" on ettevõtte üks edukamaid kampaaniaid, mis laienes nüüd ka e-Selverisse ning tänavustele pensionipäevadele.