• 02.09.22, 15:19

Rakvere koolides tekkis tõrge laste toitlustamisega

Esmaspäevast Rakvere koolilapsed veel sooja toitu ei saa, lõunaks pakutakse toidupakke, mis sisaldavad müslibatooni, joogijogurtit ja õuna.
Uuest õppeaastast toitlustab Rakvere linna koolide lapsi Baltic Restaurants Estonia, mille tegevjuht Aaro Lode loodab, et laste toitlustamisel tekkinud tõrge saadakse kõrvaldatud uue nädala alguses.
  • Uuest õppeaastast toitlustab Rakvere linna koolide lapsi Baltic Restaurants Estonia, mille tegevjuht Aaro Lode loodab, et laste toitlustamisel tekkinud tõrge saadakse kõrvaldatud uue nädala alguses. Foto: Andras Kralla
Rakvere koolide toitlustaja on sellest õppeaastast Baltic Restaurants Estonia. Ettevõte pole aga veel saanud toitlustuse pakkumiseks põllumajandus- ja toiduametilt tegevusluba, sest ameti töötajad ei ole jõudnud koolisööklaid kontrollida.
Baltic Restaurants Estonia tegevjuhi Aaro Lode sõnul on praegu lootust, et veterinaarametnikud vaatavad esmaspäeval koolisööklad üle ja ettevõte saab vajalikud load võimalikult kiiresti. „Oleme aktiivselt veterinaarametnikega suhelnud ja nad on lubanud esmaspäeval tulla,“ lisas Lode.
Tõrge toitlustusteenuse pakkumisega tekkis seetõttu, et koolide toitlustaja selgus alles eelmisel nädalal ning enne seda ei olnud toitlustajal võimalik tegevusloa taotlust esitada. "Me ei teadnud, kas võidame konkursi või mitte," märkis Lode. Samuti ei saanud ametnikud enne toitlustaja valikut ja kinnitamist koolisööklaid inspekteerida.
„Olen kindel, et kui ametnikud saavad Rakvere koolisööklad kontrollitud, siis saame vajalikud load kiiresti, sest suuri puudusi koolisööklates ei ole,“ märkis Lode.
Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee ütles, et olukord on küll halb, sest osadele lastele võib soe koolitoit olla ainus korralik söök päevas. Toitlustaja lubas meile, et nad saavad alustada toitlustamisega 5. septembrist. Täna andsid nad meile teada, et neil see ikkagi ei õnnestu, rääkis Kaljuvee.
"Ootasime toitlustaja valiku kinnitamisel, kas teine konkursil osaleja vaidlustab riigihanke tulemuse või mitte," põhjendas Kaljuvee toitlustaja selgumise jäämist augusti lõppu. "Me alustasime selle hankega juba kevadel ning meie eesmärk oli saada võimalikult hea tulemus, et lapsed saaksid koolis maitsvat ja tervislikku toitu. Ma ise käisin pool Eestit läbi, et saada kogemusi ja teha selgeks, kuidas on taolisi hankeid tehtud," rääkis Kaljuvee. Ta lootis, et tekkinud probleem laheneb kiiresti.

Seotud lood

Uudised
  • 24.08.22, 15:42
Koolide toitlustaja valikul sai kvaliteet tähtsamaks hinnast
Augustis lõppenud riigihanke tulemusena hakkab järgmise kahe õppeaasta jooksul Rakvere linna munitsipaalkoolides toitlustamisteenust pakkuma Baltic Restaurants Estonia AS.
Uudised
  • 31.08.22, 06:00
Millistes koolides vahetus õpetajaid enim?
Kuigi läbi aegade on koolirahvast kadestatud pika suvepuhkuse pärast, ei ole suve jooksul koolid sugugi varjusurmas olnud. Uurime, mis muudatused maakonna koolides kahe õppeaasta vahel aset on leidnud, kui palju vahetus õpetajaid ja kuidas tarkusepäevale vastu minnakse.
Uudised
  • 01.09.22, 09:24
1. septembril käib riigigümnaasiumis vilgas töö
„Rakvere riigigümnaasiumi hoone on kindlasti objekt, millest ma sõidan ka tulevikus mööda uhkustundega,“ nentis ehitusfirma Revin Grupp objektijuht Valmar Tuur, kes praegu ligikaudu 60 mehega iga päev pingutavad, et õppurid saaksid jõulupidu tähistada uues majas.
Uudised
  • 19.07.21, 07:00
Maksuvõlglaste TOPi lisandus sel aastal 13 firmat
Edetabelis kokku 138 Lääne-Virumaa firmat
Lääne-Virumaa maksuvõlglaste TOPi lisandus sel aastal 13 uut ettevõtet.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele