• 12.05.23, 11:48

Eipri külamehed võitlevad tuulikute vastu

Väike-Maarja valla üldplaneeringu avalikul arutelul keskenduti suuresti tuuleparkide arendamise temaatikale. Asi on valla jaoks uus ja tekitab palju poleemikat. Eriti ägedalt on tuuleparkide rajamise vastu Eipri küla elanikud.
Väike-Maarja raamatukogus toimunud üldplaneeringu avalikule arutelule kogunes mitukümmend huvilist ja raamatukogu saal oli rahvast päris täis.
  • Väike-Maarja raamatukogus toimunud üldplaneeringu avalikule arutelule kogunes mitukümmend huvilist ja raamatukogu saal oli rahvast päris täis. Foto: Andres Pulver
Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla nentis, et Väike-Maarja valla kehtiv üldplaneering pärineb liitumiseelsest ajast, täpsemalt aastast 2008. Rakke valla üldplaneering on veel üheksa aastat vanem.
“Kui praegune üldplaneering on pigem suunatud uute sigalate rajamise vastu, siis uuel üldplaneeringul on uued väljakutsed ja seda eeskätt taastuvenergia osas,” lausus vallavanem.
Üldplaneeringu algatamisest alates on tehtud väga palju muudatusettepanekuid ja laekunud hulgaliselt küsimusi, kokku on neid 109 lehekülge.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele