• 26.08.23, 16:29

Pereettevõtjad: tuleb leppida, kui lapsed tahavad pereäri maha müüa

Järgmiselt põlvkonnalt ei saa eeldada pereäri üle võtmist, kuid et nad seda teha tahaksid, tuleb vaeva näha juba nende lapseeas, aga vajadusel leppida ka äri maha müümisega ja loota, et koos jätkatakse mõne muu äriga.
Keila-Joal toimunud pereettevõtjate konverentsil osales perekond Ross mitme põlvkonna esindajatega. Perepea Jüri Ross (keskel lipsuga) on Büroomaailma asutaja, kellega töötavad samas ettevõttes mitu pereliiget.
  • Keila-Joal toimunud pereettevõtjate konverentsil osales perekond Ross mitme põlvkonna esindajatega. Perepea Jüri Ross (keskel lipsuga) on Büroomaailma asutaja, kellega töötavad samas ettevõttes mitu pereliiget. Foto: Raul Mee
Ärimudelid, mis kunagi kestsid sadu aastaid, on nüüd lühenenud keskmiselt kuue aasta pikkuseks. „See, mida teed, kestab aina vähem. Pereettevõte ei saa olla klišee nurgapealsest pagariärist, mida pereliikmed järjest üle võtavad,“ rääkis metallitööstusfirmat Estanc juhtinud, kuid paari aasta eest perefirmast lahkunud Mihkel Tammo pereettevõtjate konverentsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele