• 18.10.23, 11:48

EVEA on e-arvete kohustuslikuks muutmise vastu

Valitsuse plaan kehtestada hiljemalt 2025. aastast kõigile ettevõtjatele kohustus esitada arved vaid masintöödeldavate e-arvetena ei arvesta väikeettevõtjate eripära. EVEA arvates peab üleminek reaalajamajandusele toimuma etapiviisiliselt ja vabatahtlikult.
Rahandusministeeriumi finants- ja maksupoliitika asekantsler Evelyn Liivamägi sõnul loodetakse e-arvete kohustuslikuks muutmisega teenida riigieealrvesse 6-8 miljonit eurot lisatulu.
  • Rahandusministeeriumi finants- ja maksupoliitika asekantsler Evelyn Liivamägi sõnul loodetakse e-arvete kohustuslikuks muutmisega teenida riigieealrvesse 6-8 miljonit eurot lisatulu. Foto: Sven Arbet
Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon (EVEA) toetab ettevõtete raamatupidamise digitaliseerimist, kuid see ei tohi suurendada väikeettevõtjate halduskoormust ega kulusid. Eesti on teel reaalajamajanduse poole, kuid see üleminek ei tohiks tekitada veelgi suuremat stressi kobarkriisis ja majanduslanguse ajal ellujäämise nimel võitlevatele ettevõtjatele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele