• 06.01.24, 02:31

Kokkuvõte nädalast: Jüri Ratasel on eurovalimisteks käigud otsas

Reedel keskerakonnast lahkunud kuus liiget jätsid endise peaministri Jüri Ratase riigikogu fraktsioonis koosseisus, kus on teda raske ette kujutada edukalt toimetamas, arutati nädala olulisi teemasid kommenteerivas saates "Äripäev eetris".
Endine peaminister ja Keskerakonna juht Jüri Ratas (paremal) on praegu jäänud riigikogusse koos uue parteijuhi Mihhail Kõlvarti kamraadidega.
  • Endine peaminister ja Keskerakonna juht Jüri Ratas (paremal) on praegu jäänud riigikogusse koos uue parteijuhi Mihhail Kõlvarti kamraadidega. Foto: Liis Treimann
Reede hommikul lahkus Mihhail Kõlvarti juhitavast keskerakonnast kuus erakonna liiget eesotsas sügisel Kõlvarti vastu erakonna juhiks kandideerinud Tanel Kiigega. Sellega jäi endine peaminister ja praegune riigikogu aseesimees Jüri Ratas üksinda erakonna fraktsiooni alles jäänud nn Kõlvarti leeri esindajate sekka.
“Kõige põletavam keskerakonda jääjate küsimustest on Jüri Ratase küsimus. Kui ta jääb riigikogu aseesimehena fraktsiooni koos Vadim Belobrovtsevi, Aleksei Jevgrafovi, Andrei Korobeiniku, Anastassia Kovalenko-Kõlvarti ja Aleksander Tšaplõginiga, siis on väga raske ette kujutada, et Jüri Ratas saaks sellises fraktsioonis pikalt jätkata. Samal ajal – kuhu tal endise peaministri ja erakonna esimehena lahkuda on? Europarlamendi valimised võiksid olla tema jaoks pääsetee, aga selleks on vaja saada nimekirjas esimeseks. Kui esimeseks saab keskerakonna nimekirjas aga Yana Toom, mis saab siis Jüri Ratasest? Tal tunduvad ikka käigud üsna otsas. Ta on ikka väga-väga nurka surutud,” analüüsis Äripäeva ajakirjanik Lauri Leet.
Saates tuli juttu ka taas lakke karanud elektri hinnast ning elektriautode toimetulekust krõbedate külmakraadidega. Lisaks arutleti, kui mõistlik on keelustada sarnaselt propagandasaitidega ka piraatsisu sisaldavaid veebilehti ning milleni võib see viia.
Stuudios olid ajakirjanikud Lauri Leet, Kristjan Pruul ja Mari Mets.
Nädala olulisi teemasid kommenteerivat saadet "Äripäev eetris" saavad kuulata ka Lääne-Virumaa uudiste tellijad. Kuula saadet siit:

Seotud lood

Uudised
  • 04.01.24, 17:19
Keskerakonnas koidab uus pereheitmine
Tülid Keskerakonna juhtkonnas jätkuvad ning lahkumas on mitu riigikokku kuuluvat erakonna liiget.
Uudised
  • 04.01.24, 15:04
Nädala kestnud pakase järel on auto käivitusabi ootejärjekord neli tundi
Kui külmal talvehommikul süüdet keerates auto ei kõssagi ja abi pole ka naabrimehe “krokodillidest”, või ei käivitu ka tema auto, tuleb kutsuda käivitusabi.
Uudised
  • 23.12.23, 13:29
Kokkuvõte nädalast: just nii saaks riik vajaliku pleki kokku!
Riigifirmad börsile, lennufirma Nordica müük, riigivõlakirjad, euroraha kiirem kasutusele võtmine ja bürokraatia õhemaks lihvimine on lisaks mõningasele laenuvõtmisele viisid, kuidas eelarves haigutavat 400 miljoni euro suurust auku lappida, arutlesid ajakirjanikud nädalat kokku võtvas saates “Äripäev eetris”.
Uudised
  • 16.12.23, 06:05
Kokkuvõte nädalast: rahvas jäi elektrita, minister soovitab suusatada
Kuigi riigil pole varnast võtta 2,5 miljardit eurot, et elektriliinid maa alla viia, ootame valitsuselt siiski elektrikatkestuste vältimiseks selgemat tegevuskava, selmet pressikonverentsil loodusega koos elamisest targutada, rääkisid ajakirjanikud nädalat kokku võtvas arvamussaates “Äripäev eetris”.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele