Ettevõtja annab pruudikimpudele igavese elu

Autor: Rahel Lepp • 4. mai 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Janete Trestip koos endavalmistatud seinakellaga.
Autor: Erakogu

Naistel ja neidudel, kel tänavu suvel plaanis abieluranda sõuda, on hea võimalus oma pruudikimp igaveseks kivisse raiuda.

Hea küll - mitte kivisse, vaid epoksiidi, mitte raiuda, vaid valada ning kas just igaveseks, seda veel ei tea, sest epoksiidvaik võeti kasutusele alles möödunud sajandi neljakümnendatel. Mõne põlvkonna jagu peab see aga igal juhul vastu.

“Avastasin epoksiidvaigu viis aastat tagasi, kui jäin lapse sündides koduseks,” rääkis Janete Trestip, kes oma töökojas selle kunstiga tegeleb. Noorel emal oli aega Youtube’s ringi vaadata, kus juhuslikult sattusid ette videod epoksiidi sisse säetud pruudikimpudest. Nii avaneski uks epoksiidimaailma, mis osutus palju suuremaks kui esmalt pilku paelunud pruudikimbud.

“Epoksiidvaigu sisse saab panna mida iganes, mis on väärt talletamist, kasvõi lapse esimese luti, juuksetuti ja mänguasja,” tõi Janete juhusliku näite. “Ameerikas, kus epoksiidi kasutamine on väga populaarne, pannakse vaigust klotsi sisse isegi lahkunu tuhk,” märkis naine. Samuti saab õhukese kihiga katta maale või kiipkaarte, et need ajahamba puremisele või rohkele kasutamisele vastupidavamaks teha, või valmistada meeneid, auhindu, seinakellasid jne jne. “Meie kodu trepp on samuti epoksiidist,” näitas ta.

Esimesed katsetused garaažis

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!