Katrin Kuusemäe: Eesti jaoks on kõik tervishoiuvaldkonnad prioriteetsed

Autor: Rahel Lepp • 4. mai 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Katrin Kuusemäe.
Autor: Erakogu

Kui Läti alles alustab tööd uue onkoloogia valdkonna tervishoiuteenuste parandamise kava loomisega, siis Eestil on see juba olemas.

Läti terviseministeerium ja minister Hosams Abu Meri kuulutasid onkoloogilise ravi riiklikuks prioriteediks, alustades tööd uue onkoloogia valdkonna tervishoiuteenuste parandamise kavaga aastateks 2025-2027, kirjutab Meditsiiniuudised.

Vähiravi – Läti riikliku tervishoiu prioriteet

Esmalt plaanitakse onkoloogia kui riikliku prioriteedi toetamist tervishoius, teiseks kaasata uue ja ambitsioonika onkoloogilise raviplaani kavandamisse parimad eksperdid, korraldamaks töötube patsientide rahulolu, laste onkoloogia, sõeluuringute, spetsiifilise ennetuse, diagnostika, meditsiini kvaliteedi, teenuste ja ravimite kättesaadavuse, terviseandmete ja onkoloogiliste haiguste registeri valdkonnas.

Seotud lood

Samuti on kavas Läti kõrgkoole ja meedia esindajaid kaasates parandada avalikkuse teavitamist ja muuta vähi kui surmava haiguse stereotüüpi.

Kuidas on lood Eestis?

Katrin Kuusemäe, endine vähiravifondi Kingitud Elu tegevjuht ja praegune riigikogu liige ning vähi ja harvikhaiguste toetusrühma juht tunneb rõõmu, et ka lõunanaabrid on onkoloogiat puudutava tegevuskava vastu võtnud.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!