• 12.05.24, 00:07

Galerii: Pilvi Preisfreund pälvis Väike-Maarja valla aasta ema aunimetuse

Väike-Maarja valla aasta ema tiitli pälvis lasteaiaõpetaja Pilvi Preisfreund, kes on tuntud oma südamega tehtud töö ja kogukonnale pühendumise poolest.
Väike-Maarja valla aasta ema Pilvi Preisfreund.
  • Väike-Maarja valla aasta ema Pilvi Preisfreund. Foto: Kristel Kitsing
Pilvi Preisfreund on viie lapse ema, kes töötab Väike-Maarja lasteaias õpetajana, pakkudes hoole ja armastusega suunamist mitte ainult oma lastele, vaid kogu sõimerühmale.
Pilvi on ka aktiivne Avispea külaseltsi liige, kelle algatusel valmis Avispea küla elulugusid käsitlev raamat, mis rõhutab kogukonna sidusust ja ajaloolist mälu. Tema panus nii oma laste kasvatamisel kui ka kogukonna elu edendamisel on olnud märkimisväärne, mida tunnustati rõõmsa aplausi ja sooja tänuavaldustega saalis osalejate poolt.
„See tagasihoidlik naine on väga palju Avispea külaelu mõjutanud. Samas teeb ta minu arvates kõik selleks, et jääda märkamatuks. Meil on tõsiselt heameel, et Pilvi sellise tähelepanu osaliseks on saanud,“ sõnas tunnustamisel Jaak Läänemets.
Väike-Maarja lasteaia direktor Jana Kroll iseloomustas Pilvit lausega vaga vesi, sügav põhi. „Sa kipudki olema märkamatu, aga Sind on tohutult palju,“ sõnas ta. Kui Pilvit iseloomustati heade mõtete generaatorina, siis Krolli arvates on tänavune aasta ema aunimetuse saaja kui tuleviku innovatiivne lahendus, millega saab täita armastuse generaatorit. „Kui keegi tahab mingit head äppi välja mõelda, siis see oleks väga hea idee. Vallavanemaga saab rääkida, siis me saaksime kindlasti akupankasid. Laeme need kõik täis ja paneme kodudesse tuksuma,“ märkis Kroll kollegi õnnitledes.
Pilvi Preisfreund sõnas vahetult pärast tunnustamist, et tähtis on märgata ja hoolida ning näha inimesi enda keskel. Ta tänas oma lapsi ja abikaasat ning sõnas saalis viibijatele: „Viivi Luik kirjutab oma raamatus „Kuldne kroon“ kohtadest, kus on julgetud olla õnnelik, siiras, vaba ja laisk. Kodu on üks neist kohtadest. Täna soovin meile kõigile kodusid – kohti, kus saab olla nii õnnelik, siiras ja vaba.“ Ta jätkas sõnumiga tugevamatele meie seast. „Olge nende kodukohtade loojad inimestele, kellega kokku puutume ja kes meie endi kombel seda nii väga vajavad.“
Väike-Maarja valla aasta ema tunnustusüritus. Fotod: Kristel Kitsing
40 fotot
  • Väike-Maarja valla aasta ema tunnustusüritus. Fotod: Kristel Kitsing
Tunnustati veel kolme ema
Väike-Maarja valla aasta ema aunimetusega tunnustamiseks esitati veel kolm ema, kelle panused ulatuvad koduseinte vahelt kaugemale, mõjutades positiivselt terveid kogukondi.
Anne-Liis Salu on Vao küla südameks, kus ta juhib mitmeid kogukonnaprojekte, sealhulgas MTÜ-d, mis keskendub kohaliku elu edendamisele. Oma kiire elutempo juures, kus ta jagab aega nii Eesti kui Norra vahel, on ta jäänud armastavaks ja hoolivaks emaks, kes on võtnud südameasjaks nii oma laste haridustee kui ka kohaliku kogukonna heaolu. Tema panus Vao küla elavdamisse on märkimisväärne, demonstreerides kuidas emadus ja kogukondlik aktiivsus käivad käsikäes.
Eve Sarnet on viiuliõpetaja, kes on muusikaarmastuse süstinud mitte ainult oma neljale lapsele, vaid ka oma lapselastele ja paljudele teistele noortele muusikutele Väike-Maarja vallas. Eve on ka pühendunud vanaema, kes veedab lastelastega kvaliteetaega, jagades nendega nii muusikalist pärandit kui ka elutarkusi. Ta näitab, kuidas ema roll ühendab perekonna ja laiendab armastust läbi põlvkondade.
Ilmandu talu perenaine Ira Münter on ema, kes on oma lastele edasi andnud nii tugeva enesedistsipliini kui ka armastuse Eesti kultuuripärandi vastu. Oma nelja last ja seitset lapselast kasvatades on Ira olnud nii ema kui mentor, õpetades neile käsitööd, lugemist ja muusikat. Ira panus kohalikku ellu ulatub kaugemale kui ainult tema perekond – ta on ka eeskuju sportlike saavutuste poolest ning pälvinud tunnustuse nii ilusa kodu loomise kui ka piimatootmise kvaliteedi eest.
Loe lisaks
Naiskodukaitse Viru ringkonna instruktor Aili Ehamaa
  • 08.03.22, 14:56
"Kõik naised naiskodukaitses on hullud kuubis"
Valla aasta ema konkursiga, mis toimub Naiskodukaitse Väike-Maarja jaoskonna ja valla koostöös, on erilise tähelepanu all emad, kes on oluliselt mõjutanud nii oma perede heaolu kui ka kogukonna arengut.
„Oli väga keeruline valida seda ühte ema, kes tunnustuse saab, sest kõik esitatud kandidaadid on seda aunimetust väärt,“ kommenteeris Naiskodukaitse Viru ringkonna esinaine ja Väike-Maarja jaoskonna liige Mariella Liivak.
Ka vallavanem Indrek Kesküla tunnistas, et valiku tegemine oli tänavu erakordselt keeruline ning arutelu jooksul oli ka mõtteid, et tuleb mitu tiitlit välja anda. „Kindlasti on kõik väärt seda tiitlit kandma,“ märkis Kesküla ja tänas kõiki ettepanekute tegijaid.
Lisaks ringkonna esinaisele ja vallavanemale kuulusid valla aasta ema aunimetuse hindamiskomisjoni Naiskodukaitse Väike-Maarja jaoskonna esinaine Anneli Mikiver, valla sotsiaalosakonna juhataja Ene Kinks ning kohaliku jaoskonna juhatuse liige ning valla meediaspetsialist Kristel Kitsing.

Seotud lood

Uudised
  • 14.12.23, 15:16
Väike-Maarja lasteaed kolitakse ehitustööde ajaks asenduspindadele
Väike-Maarja vald otsib avaliku hankega ehitajat, et järgmisel aastal alustada Väike-Maarja lasteaia hoone renoveerimisega. Ehitustööde ajaks kolitakse lasteaed ning hoones tegutsev raamatukogu ja noortekeskus asenduspindadele.
Uudised
  • 11.01.24, 06:10
Lasteaia juhataja Jana Kroll peab oluliseks varajast märkamist ja koostööd lapsevanematega
Pea pool aastat tagasi Väike-Maarja lasteaia etteotsa sattunud Jana Kroll peab väga oluliseks lapsest lähtuvat õpet, mille eelduseks on lapse vajaduste ning eripärade varajane märkamine.
Uudised
  • 03.03.24, 15:01
Vallavolikogu võttis vastu Väike-Maarja valla eelarve
Neljapäeval Väike-Maarja vallavolikogu poolt vastu võetud valla selle aasta eelarves planeeritavad investeeringud on suunatud eelkõige energiasäästlikkuse suurendamisele vallale kuuluvates hoonetes. Üks ehitus algab juba esmaspäeval.
Uudised
  • 22.02.24, 14:59
Rakke lasteaed saab riigilt rahasüsti
Väike-Maarja vallavalitsus sai riigi tugiteenuste keskuselt rahastusotsuse kogusummas 2,3 miljonit eurot, et ehitada Rakke lasteaia liginullenergiahoone.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele