• 19.01.24, 23:44

"Ma armastan õpetaja tööd... aga ma lihtsalt ei suuda enam"

Ma armastan õpetaja tööd. Õpilased on minu jaoks alati olnud kõige tähtsamad ja ma nii soovin olla see särasilmne, positiivne, loov ja äge persoon, keda õpilased vajavad… aga ma lihtsalt ei suuda enam, kirjutab Tapa gümnaasiumis eesti keelt ja kirjandust õpetanud Marie-Johanna Kippar, kes otsustas aasta alguses õpetajaametist loobuda.
"Õpetaja töö on imeline, aga sellel pole väärtust, kui teha seda enda vaimse tervise arvelt", kirjutab Tapa gümnaasiumis eesti keelt ja kirjandust õpetanud Marie-Johanna Kippar, kelle viimane tööpäev õpetajana oli 5. jaanuaril.
  • "Õpetaja töö on imeline, aga sellel pole väärtust, kui teha seda enda vaimse tervise arvelt", kirjutab Tapa gümnaasiumis eesti keelt ja kirjandust õpetanud Marie-Johanna Kippar, kelle viimane tööpäev õpetajana oli 5. jaanuaril. Foto: Erakogu
Loe lisaks
24-aastane Marie-Johanna Kippar on üks väheseid spordifotograafe Eestis.
  • 26.03.23, 06:00
Õpetajast spordifotograaf jahib emotsioone
Ma võtan sel teemal sõna, sest õpetajad on meie tulevik. Õpetajaid peab hoidma. Eriti alustavaid õpetajaid. Noored ja alustavad õpetajad ei põle läbi sellepärast, et nad ei saa hakkama õpetamisega. Kui keskkond ei ole toetav ja õpetajate järelkasvu ei väärtustata, ongi tagajärjeks ereda leegiga põlemine.
Ma olen saanud oma õpetaja karjääri jooksul palju toetust, kuid kahjuks ei ole see toetus olnud nii tugev, et suudaks mind säästa läbipõlemisest. On loodud ilusad programmid, millest koolid usinasti osa võtavad ning ka koosolekutel tuuakse uhkelt välja, kuidas kool oma alustavaid õpetajaid toetab ja väärtustab. Aga seda, mis päriselt alustava õpetaja sees toimub, ei kujutata ettegi.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele