• 17.05.23, 00:29

Ole tähelepanelik: vale samm säästude investeerimisel toob kaasa topeltmaksustamise

Pensioni investeerimiskontole (PIK) laekuvalt dividendilt peetakse tulumaks kinni täie rauaga. See tähendab omanikutulu teistkordset maksustamist kõigile, kes eelistavad raha korraga välja võtta.
Pensioni investeerimiskontol saab topeltmaksustamist vältida, kui valida tulevikus fondipension, eluaegne pensionileping või loobuda dividendiaktsiatesse investeerimisest.
  • Pensioni investeerimiskontol saab topeltmaksustamist vältida, kui valida tulevikus fondipension, eluaegne pensionileping või loobuda dividendiaktsiatesse investeerimisest. Foto: Shutterstock
Esimene kord maksustatakse pensionikogujat hetkel, kui tema PIKile laekub omanikutulu mõnest dividendiaktsiast. „Eesti äriühingu dividend, mis laekub inimese pensioni investeerimiskontole, maksustatakse tavakorras. See tähendab, et äriühingu kasumi jaotamine maksustatakse äriühingu tasandil tulumaksuga määras 20/80 või regulaarne dividend määras 14/86 ning viimaselt peetakse lisaks kinni tulumaks 7 protsenti,“ kinnitas maksu- ja tolliameti otseste ja kaudsete maksude talituse juhataja Tiina Normak.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele