• 12.08.24, 14:51

Rainer Saks: Ukraina sõjakäik pani Venemaa pealetungidest loobuma

Möödunud nädal tõi muutusi sõjarindele, kui Ukraina viis sõja Venemaa territooriumile. Julgeolekuekspert Rainer Saksa hinnangul õnnestus ukrainlastel lühikese ajaga Venemaale suurt kahju teha.
Nädal aega ja 300 ruutkilomeetri jagu vallutusi. Ukrainlased haarasid sõjanarratiivi enda kätte ja ründasid Venemaa territooriumi. See on vaatlejate teatel toonud tohuvabohu Vene juhtkonda.
  • Nädal aega ja 300 ruutkilomeetri jagu vallutusi. Ukrainlased haarasid sõjanarratiivi enda kätte ja ründasid Venemaa territooriumi. See on vaatlejate teatel toonud tohuvabohu Vene juhtkonda. Foto: AFP/Scanpix
„Ukrainlased on suutnud hästi rünnaku ära kasutada, Vene poole kaotused on olnud väga suured,“ rääkis Saks saates „Kuum tool“, mida on võimalik kuulata ka kõigil Lääne-Virumaa Uudiste tellijatel.
Saates räägitakse, millistelt rindeliinidelt võiks esmajoones ukrainlaste jaoks ründesurve alaneda, kas ukrainlased peavad strateegiliselt tähtsaks ka Kurski lähistel asuva tuumajaama enda valdusesse saamist, kuidas mõjutab sõjaoht Lähis-Idas Venemaa relvatarneid ning Põhja-Korea rollist Venemaa varustamisel.
Saks nentis, et ukrainlastel paistab olevat kavatsus Venemaale püsivalt jääda, kuid seda, et Ukraina liiguks kaugemale Venemaa avarustesse, ta tõenäoliseks ei pea.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele