• 07.08.21, 15:18

Kristjan Järvi andis "Pühitsusele" energiat juurde

Dirigent Kristjan Järvi külastas täna Rakveret. Maailmakuulus helilooja käis Põhjakeskuses, et anda hoogu "Pühitsuse" piletite salamüügile. Tal oli aega nautida kreisilinna võluväge.
Kristjan Järvi andis intervjuu Lääne-Virumaa Uudistele.
  • Kristjan Järvi andis intervjuu Lääne-Virumaa Uudistele. Foto: erakogu
Vallimäe võimalustest lummatud Kristjan Järvi põikas ka kontsertpaika. Ringkäik kinnitas talle veelkord, et võimas Vallimägi on õige paik vägeva "Pühitsuse" toimumiseks.
"Mõtlesin, et pole midagi paremat, kui tähistada kontserdiga Eesti taasiseseisvumist. See ei peaks siiski olema meie taasiseseisvumise kontsert. See on midagi palju suuremat. Maailma iseseisvumise kontsert," ütles Kristjan Järvi.
Muuhulgas oli maestrol mahti rääkida Lääne-Virumaa Uudiste ajakirjanikuga, kellega vesteldi inspiratsioonist, eestlastest, iseolemisest ning meie enesekindlusest.
"Meil on ajalugu, mis ei anna enesekindlust ilma teiste abita. See on meie kompleks," tähendas Järvi. Multitalendi sõnutsi ei soovi võõrad meid abistada ilma tingimusteta.
"Meil tuleb leida need inimesed, kes usuvad endasse ja usuvad Eestisse," lausus žanripiiride ületaja ja murdja.
Järvi sõnutsi suudab seda uus põlvkond, kes mõtleb piirideta. Just sellised noored muusikud ta "Pühitsusse" kaasas.
15. augustil kell 21 esinevad Rakvere Vallimäel kontsertprogrammis lauljad ja muusikud Kristjan Järvi Ensemble, NOËP, Anett, Mick ja Angeelia Pedaja.
Vokaalsolistidega seisab võrdsetel alustel laval Kristjan Järvi Ensemble ja bänd koosseisus Raun Juurikas (klahvpill), Pent Järve (kitarr), Raimond Mägi (bass) ja Ramuel Tafenau (trummid).
Rakvere kultuurikeskuse juhataja Eve Alte rääkis, et "Pühitsus" on eripärane suursündmus, mida pole varem tehtud isegi Eestis. "Oleme elevil ja ootusärevad," ütles Alte.
Usutlust Kristjan Järviga saab lugeda lähiajal.

Seotud lood

Uudised
  • 24.07.21, 07:00
Kristjan Järvi juhtimisel sünnib Vallimäel "Pühitsus"
Fotod kontsert-lavastuse peaproovist.
Teada-tuntud žanripiiride ületaja ja murdja Kristjan Järvi toob augustis kreisilinnas lavale võimsa koosluse. Neli muusikut ühendavad jõu suurkontserdil Rakvere Vallimäe vabaõhukompleksis.
Uudised
  • 03.08.21, 13:48
Salamüük viib "Pühitsuse" piletihinnad alla
Rakvere Vallimäel 15. augustil toimuva suursündmuse "Pühitsus" piletite salamüük toimub sel laupäeval kella 11:00-14:00 Põhjakeskuses.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele