• 28.02.22, 12:49

Millised on ukrainlaste töö- ja majutusvõimalused Eesti põllumajandus- ja toidusektoris?

Sõjategevus Ukrainas on käima lükanud migratsioonilaine. Hetkel on teadmata, millises ulatuses mõjutab see Eestit, kuid valmis peab olema suure hulga põgenike vastuvõtmiseks. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda koos teiste organisatsioonidega on seoses praeguse olukorraga koostamas ülevaadet, millised võimalused on põllumajandus- ja toidusektoris Ukraina inimestele töö pakkumiseks ja/või nende majutamiseks.
Millised on ukrainlaste töö- ja majutusvõimalused Eesti põllumajandus- ja toidusektoris?
  • Millised on ukrainlaste töö- ja majutusvõimalused Eesti põllumajandus- ja toidusektoris? Foto: Unsplash
Märkimisväärne osa põgenikest on huvitatud kindlasti sisenema tööjõuturule, mille jaoks on neil lühiajaliselt ka õigus. Seoses sellega on valitsus kaardistamas, kui paljudel sektori ettevõtetel on endal soov välistööjõudu rakendada ning olemas ka majutusvõimalused, vahendab Põllumajandus.ee.
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda koos teiste organisatsioonidega on koostamas ülevaadet, millised võimalused on põllumajandus- ja toidusektoris Ukraina inimestele töö pakkumiseks ja/või nende majutamiseks.
Infot palutakse ka majutusvõimaluste kohta, sh ka need kohad, mida on majutuseks rohkem kui enda töötajate jaoks vaja on ning mida saab võimaluse korral pakkuda ajutiseks majutuseks ka teistele põgenikele.
Tegu on esialgse kaardistusega, et teada saada, kui palju on võimalik põllumajandus- ja toidusektoris inimesi vastu võtta. Andmeid kogutakse Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja, Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Eestimaa Talupidajate Keskliidu ja Eesti Kalaliidu võrgustike kaudu. Ankeedile palutakse vastata 2. märtsiks.
Ankeedi vastuste sisestamiseks leiab SIIT.

Seotud lood

Uudised
  • 28.02.22, 11:26
Kuidas Ukrainat toetada?
Venemaa rünnaku alla sattunud Ukraina toetamiseks on väga palju mooduseid. Avatud on kogumispunktid ja annetuskontod. Lääne-Virumaa Uudised teeb ülevaate, keda ja kuidas toetada saab.
Uudised
  • 28.02.22, 06:02
Punase Risti kohalik selts valmistub sõjapõgenikke abistama
Eesti Punase Risti Lääne-Virumaa seltsi koordinaator Katrin Nõlvak selgitas, kuidas osutab sõjas kannatavatele ukrainlastele abi Punase Risti keskbüroo ja kuidas Punase Risti kohalik selts.
Uudised
  • 27.02.22, 18:34
Rakveres tehakse ettevalmistusi Ukraina sõjapõgenike vastuvõtuks
Täna lõunal peeti Rakveres laiendatud koosseisus kriisikoosolek, et arutada ettevalmistusi võimalike Ukrainast saabuvate sõjapõgenike vastuvõtmiseks Rakveres.
Uudised
  • 26.02.22, 09:01
Triin Varek: Ukraina vajab meie kõigi toetust!
Rakvere linna juhtkond arutas kabinetiistungil Ukrainas eskaleerunud olukorda ja võimalusi sõjas kannatavate ukrainlaste toetamiseks.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele