• 16.11.22, 13:42

Rakvere teatris esietendub lugu mehest, kes tagasi vaatab

Reedel, 18. novembril jõuab Urmas Lennuki lavastajakäe all publiku ette August Gailiti klassika tõlgendus „Nipernaaditalv”, kus vana Nipernaadi vaatab tagasi oma elule.
Nipernaadit kehastab külaline Vanemuisest Hannes Kaljujärv.
  • Nipernaadit kehastab külaline Vanemuisest Hannes Kaljujärv. Foto: Priit Loog
Me kõik teeme elus tegusid, mis ei pruugi meile tagantjärele meeldida, aga sellepärast ei pea veel loobuma tagasi vaatamisest. Lavastaja Urmas Lennuki sõnul on tänane ühiskond suunatud rohkem edasi vaatama, homset otsima, aga meil kõigil on veel küllaga varje minevikust, ja enne kui me nendega rahu ei tee, ei saa ka jõuda leppimiseni.
„Eks selle lavastuse eesmärk olekski läbi üldistuse viia vaataja võimaluse teeotsale, et ta kiirustavas ajas pisutki enda sisse vaataks. Kes ma olen, mida ma teen ja kuhu lähen?” selgitas Lennuk.
Kristjan Suitsu naturaalsete materjalidega lavakujundus ja Kristjan Priksi harmooniline helikeel loovad lavastuses looduslähedase atmosfääri.
„Ma ütleks, et see on üks puhas ja klaar „Eesti asi”, nii pildis, helis kui näitlejate mängus. Siin on keele ilu, Eestimaa ilu, inimeste ilu Eestimaa sees ja suure jutustaja August Gailiti valu ning võlu,” kirjeldas lavastaja.
Nimiosas Hannes Kaljujärv (Vanemuine), teistes osades Madis Mäeorg, Liisa Aibel, Natali Väli, Silja Miks ja Helgi Annast.
Kunstnik Kristjan Suits (Tallinna Linnateater), helikujundaja Kristjan Priks, dramaturgiline konsultant Liis Aedmaa (Ugala teater).

Seotud lood

Uudised
  • 17.10.22, 10:38
Rakvere teater kuulutas välja publiku lemmikud
Rakvere teatris kuulutati reedesel "Ajurünnaku" esietendusel välja eelmise hooaja publiku lemmikud.
Uudised
  • 13.10.22, 10:43
Rakvere teatris esietendub Taago Tubina lavastus „Ajurünnak”
Reedel, 14.oktoobril esietendub Rakvere Teatri väikeses saalis koomiliste sugemetega konspiratiivne triller „Ajurünnak”.
Uudised
  • 10.10.22, 06:02
Erik Ruus pajatab Moel Vargamäe meeste tegelikku lugu
Piibe Teater on saanud tuntuks kultuurilooliste tükkide lavale toomisega. Seda rida jätkab kõrtsietendus „Mina, Sikenberg“, mis pajatab „Tõe ja õiguse“ tegelaste tegeliku loo.
Uudised
  • 09.10.22, 08:58
Raudsepp: nutt ja naer peavad käima käsikäes
Rakvere teater toob alanud hooajal publiku ette üheksa uuslavastust, millest kõige riskantsemaks peab teatri loominguline juht Peeter Raudsepp jõululavastust. Etenduse "Di ja Viv ja Rose" mängukavasse lisamise üle vaagis ta aga kõige rohkem.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele