• 21.03.23, 22:59

Eesti Energia lõhutakse, tasuta ühistransport kaob ja pensionisüsteemi otsitaks täiendavat raha

Uus valitsus viib lõpule Elektrilevi jaotusvõrgu eraldamise Eesti Energiast ja meretuuleparkide arendamiseks ei välistata kahepoolseid vähempakkumisi. Paindlikumaks tahetakse muuta ka pensionisüsteemi.
Elektrilevi jaotusvõrgu eraldamine Eesti Energiast kerkis teravamalt päevakorda pärast eelmise aasta lõpus Saaremaal toimunud ulatuslikku elektrikatkestust. Fotol parandavad tormis kahjustatud elektriliine Enersense ASi elektrimontöörid Siljar Pahapill ja Janno Muruvee.
  • Elektrilevi jaotusvõrgu eraldamine Eesti Energiast kerkis teravamalt päevakorda pärast eelmise aasta lõpus Saaremaal toimunud ulatuslikku elektrikatkestust. Fotol parandavad tormis kahjustatud elektriliine Enersense ASi elektrimontöörid Siljar Pahapill ja Janno Muruvee. Foto: Liis Treimann
Peaminister Kaja Kallas (reformierakond) kinnitas, et turu paremaks toimimiseks viiakse lõpule jaotusvõrgu eraldamine Eesti Energiast. Kas Elektrilevi jaotusvõrk viiakse Eleringi mütsi alla, pannakse viimase põhivõrguga kokku või viiakse börsile, vajab Kallase sõnul veel täpsemat analüüsi. „Kuidas oleks mõistlik, siin polnud päris ühisosa. Esimene etapp on see, et see tuleb Eesti Energiast eraldada.”

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele