• 12.06.23, 16:58

Keskkonnaamet Paasi külla karjääri ei luba

Haljala valla Paasi küla inimeste pingutused kannavad vilja ja pea aasta tagasi küla kohale kerkinud rasked murepilved võimaliku lubjakivikarjääri rajamise pärast võivad lõpuks hajuma hakata, sest keskkonnaamet plaanib kaevandamisloa andmisest keelduda.
Kohalikke elanikke kohtus esindav vandeadvokaat Piret Kergandberg pidas kaevandamisloa menetluse lõpetamist rõõmustavaks ja ainuõigeks otsuseks.
  • Kohalikke elanikke kohtus esindav vandeadvokaat Piret Kergandberg pidas kaevandamisloa menetluse lõpetamist rõõmustavaks ja ainuõigeks otsuseks. Foto: Andras Kralla
Möödunud nädalal kirjutasime, et Paasi küla inimesed palusid võitluses planeeritava lubjakivikaevandusega appi kuulsa nahkhiire uurija Matti Masingu, kes ka kinnitas, et nahkhiired elavad kavandatava karjääri alal vilgast nahkhiireelu.
„Alati on tervitatav, kui ka kohalik kogukond näitab üles initsiatiivi loodusväärtuste väljaselgitamisel, nii nagu seda ka Paasi küla rahvas hetkel tegi,“ vastas keskkonnaameti maapõuebüroo juhataja Martin Nurme Lääne-Virumaa Uudiste toimetuse päringule, milles küsisime ameti arvamust.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele