Laupäeval peeti Ao külas Wähja festivali, kus tutvustati eestimaist jõevähki – kes see iidne jõeloom on, kuidas teda jätkusuutlikult püüda, valmistada ja süüa.
Sel aastal pandi Wähja festivalil suurt rõhku vähitoitudele. Nii võis festivalilt vähki leida isegi jäätise ning pannkookide seest, rääkimata klassikalistest keedetud vähkidest ja vähisupist. Foto: Kristel Kitsing
Kohal olid vähiteadlased, keskkonnaamet tutvustas vähi võõrliike, toimus vähkide näidispüük ning külastajatele pakuti erinevaid vähjaroogasid keedetud vähkidest kuni vähjajäätiseni välja.
Eile peeti Lääne-Virumaal Näkiuurimiskeskuses Wähja festivali, kus tutvustati eestimaist jõevähki – kes ta on, kuidas püüda, valmistada ja süüa. Festivali sisustas kohaliku toidu laat tegevustega kogu perele ning sündmuse võttis kokku pidulik vähiõhtusöök kontserdi saatel.
Ao näkiuurimiskeskuses peeti Wähja Festivali raames maha Eesti esimene näkitriatlon. Tihedas rebimises saavutas esikoha Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.
Vähid pidavat olema vanapagana kirbud, kelle ta oma seljalt kinni nabis ja vette viskas. On nendega, kuidas on, aga lähemalt saab vähkidega ning vähkidest tehtud maitsvate roogadega tutvust teha järgmisel laupäeval Ao külas teisel Wähja festivalil.
Selveri populaarne 63+ vanuses klientidele mõeldud sooduskampaania "Kuldne Kolmapäev" on ettevõtte üks edukamaid kampaaniaid, mis laienes nüüd ka e-Selverisse ning tänavustele pensionipäevadele.