Äripäev

Toit

Lisa märksõna Minu Lääne-Virumaa voogu ja uudiskirja
Veini toodetakse ka Skandinaavias.
Uudised
  • 05.01.25, 09:30
Mis Itaalia? Mis Prantsusmaa? Uus kuum veinipiirkond on hoopis Põhjamaad
Eestlaste lemmiktoidud võetakse luubi alla
Uudised
  • 30.12.24, 10:49
Eestlaste lemmiktoidud võetakse luubi alla
Just see kaader filmist “Twilight” sai pärast filmi linastumist tuntud snobismi meemiks.
Saated
  • 29.12.24, 11:15
Snoobiefekt tegi kunagi paksuks, nüüd sunnib kõhnaks
Väike-Maarja muuseumis on 19. detsembrini võimalik vaadata näitust piparkoogimajadest.
Uudised
  • 09.12.24, 13:46
Galerii: Väike-Maarja vallast tehti piparkoogimaa
Parimate mahetootjate esikolmik.
Uudised
  • 27.11.24, 10:58
Äntu Mõis võitis mahetoidu auhinna
Panamiri juhid ja omanikud Kirill Gorlatš ja Aleksandr Viiner hoiavad õlal 60-kilost kakaoubade kotti. See last on pärit otse Aafrika mandrilt.
Uudised
  • 23.11.24, 14:02
Uus määrus kergitab šokolaaditahvli hinna üle 7 euro
Eesti kakaotehase mõrumagus edulugu
Kõige väiksema toidujäätmete kogusega kooli tunnustati diplomi ja kringliga. Tallinna Tõnismäe Reaalkooli direktorile Andrei Kantele (keskel) andsid diplomi üle Baltic Restaurants Estonia tegevjuht Aaro Lode (paremal) ning Kliimaministeeriumi elukeskkonna ja ringmajanduse asekantsler Ivo Jaanisoo (vasakul).
Uudised
  • 22.11.24, 10:34
Rakvere koolides visatakse ära keskmisest vähem toitu
Leiburi tegevjuht Ott Neeme (paremal) rõõmustas, et inimesed on hakanud taas rohkem leiba sööma. Rakvere lihatööstuse juht Silver Kaur tundis aga muret, et Eesti lihatööstus ei kata ära Eesti omavarustatuse taset.
Uudised
  • 20.11.24, 22:51
Koor kallineb ebaloogilise kiirusega, Eesti ei tule oma lihaga välja – toidutöösturid lõid kõik mured letti
Toit on kolme aastaga kallinenud 40%
Rekordiliselt vähe toitu ühe õpilase kohta läks möödunud aastal raisku Tallinna Mustjõe gümnaasiumis.
Uudised
  • 11.11.24, 11:13
Koolid võitlevad toiduraiskamise vastu
Rando Vink mullu parima mahetoidu tiitlit vastu võtmas.
Uudised
  • 07.11.24, 06:00
Suurtootja tegevus ajas Vinkymonil harja punaseks
Myrakas võttis õe appi ja põrutas pealinna Veganmessil osalema. “Mis seal salata – nägime oma ruuduliste vakstute ja Tupperware karbikestega välja nagu tõelised maakad,” nendib ta. Aga kui väravad avanesid, siis...
Arvamused
  • 27.10.24, 08:00
Myraka ettevõtlusblogi: Eesti kõige südamlikum festival on just see
31. oktoobril kella 12:30-12:40 peatub töö kohvikutes, restoranides ja majutusasutustes üle Eesti, et soovida “Jätku leiba!”.
Uudised
  • 25.10.24, 15:16
Hotellid ja restoranid korraldavad 31. oktoobril protestiaktsiooni
Lahemaa restoranid kutsuvad kohalikke maitseid nautima
Uudised
  • 09.10.24, 14:42
Lahemaa restoranid kutsuvad kohalikke maitseid nautima
Väsinud moega Myrakas mõtisklemas, et quo vadis festivalimaastik. Õlu tuli ühest teisest vaadist.
Arvamused
  • 06.10.24, 10:00
Myraka ettevõtlusblogi: festivalimaastik kihutab kollapsi suunas
Tundmatu või kahtlane seen on targem metsa jätta.
Kasulik
  • 09.09.24, 17:07
Erakordselt hea seeneaasta on kasvatanud mürgistusinfoliinile pöördujate arvu
Nädalavahetusel saab Sagadis seentega tutvuda.
Nii mõnigi ajaloolane või austaja ütleb, et Al Capone oli tegelikult altruist ja hoolis oma kogukonnast.
Saated
  • 02.09.24, 14:14
Kuulus gängster hoolitses, et sina teaksid, millal piim pahaks läheb
Hispaanlased pakkusid mullusel Kamalamba festivalil rahvustoitu paellat.
Uudised
  • 22.08.24, 06:00
Kamalammas tuleb tänavu teisel moel
Koolid ja lasteaiad, kes pakuvad oma õpilastele mahetoitu vähemalt pooles ulatuses, saavad aasta lõpust rohkem toetust.
Uudised
  • 19.08.24, 09:43
Mahetoitu pakkuvad koolid ja lasteaiad saavad suurema toetuse
Ettevõtja Kristjan Peäske.
Arvamused
  • 17.08.24, 21:02
Toitlustaja: jah, Eesti on tõesti kallis. Väga kallis
Kulutuste kasvu ei tohi vedada riigisektor
Pühapäeval toimub Vainupea külas juba viies kodukokkade päev.
Uudised
  • 09.08.24, 09:11
Kodukokkade päev kutsub Vainupeale
Wähja festival Ao külas.
Uudised
  • 05.08.24, 16:25
Galerii: Wähja festival tõi kokku rahvahulgad üle Eesti
Kristina Ciao Bella ees, süles Napoli pitsa jaoks ainsad võimalikud toorained - San Marzano tomati pasta ja caputo jahu, mõlemad otse Itaaliast.
Uudised
  • 26.07.24, 06:00
Kristina Litvjak – fotograafist sai Napoli pitsa meister
Altja kõrts.
Uudised
  • 23.07.24, 13:35
Altja kõrts avab kolmapäeval külastajatele uksed
Hapendamisel ehk fermenteerimisel kasutatakse mikroorganismide elutegevust toidu väärtuse tõstmiseks.
Kasulik
  • 14.07.24, 15:30
Mis on hapendamine ja mida tasub hapendada?
Kui see haagis oskaks vaid kõnelda ...
Arvamused
  • 08.06.24, 07:00
Myraka ettevõtlusblogi: lükrasõja veteran raporteerib
Selle pildi lasi Myrakas endale mälestuseks teha tema Transiti-köksu uuel omanikul vahetult enne lahkumist. “Meie lahkumine oli emotsionaalne, aga mulle teeb rõõmu teadmine, et Fordikest ootab kadestamisväärselt uhke pensionipõli, mille kokkuvõtvateks märksõnadeks on mees, buss, tsikkel ja Vahemere-äärsed miljonivaated,” kirjutab Myrakas.
Arvamused
  • 02.06.24, 11:00
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
See hiireke pole limonaadipurkidega seotud, aga tema liigikaaslased on neisse komistanud küll.
Saated
  • 06.05.24, 15:28
Aga mis siis saab, kui limonaadipurki on sattunud näriline?
Karmo Tüür.
Arvamused
  • 06.05.24, 10:16
Väikekaupmees: turgu ahistav alkoholiregister peab kaduma!
Virma pubi pälvis tunnustuse ka mullu.
Uudised
  • 25.04.24, 09:16
Peresõbralikku märgist püüab neli toidukohta
Kuulus kaste on aga ohus. Nende valmistamiseks vajalikud tšillipiprad ei taha soojenevas kliimas liiga kuiva käes kasvada.
Saated
  • 22.04.24, 13:09
Maailmakuulus kaste teenib miljardeid reklaamita ja turunduseta
“Käib sai ja salat koos!“ Myrakas tööhoos.
Arvamused
  • 21.04.24, 11:45
Myraka ettevõtlusblogi: viie milli eest vaba aega, palun!
“Ükskõik kui pees vahepeal asjad on, kõik läheb mööda.“
Äripäeva kolumnist Myrakas ning üks tema toitlustusbisnises kaasa lööja Leanika.
Arvamused
  • 06.04.24, 11:45
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas?
Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva kolumnist Üllar “Myrakas” Priks hoiab lugejaid kursis, kuidas läheb tema toitlustusäril, osaühingul Suur M.
Arvamused
  • 29.03.24, 22:04
Talv muutis toitlustusärimehe minoorseks, kadus ka alustava ettevõtja soodustus
Teadlik tarbija ei lase ennast kanamunade valest märgistusest petta.
Kasulik
  • 29.03.24, 15:37
Teadlik tarbija ei lase ennast kanamunade valest märgistusest petta
German ja Irina Vengerveld ostsid lagunenud pagarikoja kolm aastat tagasi, hoone remondiks kulub veel umbes aasta.
Uudised
  • 29.03.24, 08:07
Peterburi eestlane teeb Sillamäele tipprestorani
Austraalia suur aiandusettevõte teatas, et on korjanud oma mustikataimedelt hiiglasliku mustika. Ka muidu on Eterna sordi mustikad keskmisest suuremad.
Uudised
  • 17.03.24, 15:24
Uus rekord: see on maailma suurim mustikas
Indrek Suurtamm leidis, et peale 20 aastat kokana töötamist on aeg küps avada oma restoran.
Uudised
  • 13.03.24, 06:15
Uus restoran pakub muudki peale toidu
Oliiviistanduses töötaja Tuneesias lõppenud aasta detsembris. Kui Hispaanias segab kuumus oliivisaaki, siis Tuneesias püüeldakse oma eesmärkide poole, nemad loodavad sel hooajal toota 200 000 tonni oliiviõli. Hispaaniast tulemata jäävat saaki see ei asenda.
Uudised
  • 03.03.24, 22:28
Oliiviõli röögatu hinnatõus tõotab jätkuda
Brewklyni õllekoha omanikud Simone Heron ja Stephen Forrest Brown.
Uudised
  • 03.03.24, 08:22
USA perekond käivitas Eestis õlleäri: “Usume sellesse riiki, siin on kõik, mida otsisime”
Eesti kalleima vastlakukli müüja: “Müüme neid väga palju”
Uudised
  • 14.02.24, 11:45
Eesti kalleima vastlakukli müüja: “Müüme neid väga palju”