• 26.07.24, 06:00

Kristina Litvjak – fotograafist sai Napoli pitsa meister

Kristina Litvjak (38) on fotograaf ja peab koos elukaaslase ja sõpradega Rakveres pitsakohta Ciao Bella. “Kahel alal tegutsemine sobib mulle – kui ühest väsin, maandan end teise tegevusega,” on naine praeguse asjade korraldusega rahul. Fotograafiks õppis ta ise, söögitegemise nipid said selgeks Austraalias farmis töötades.
Kristina Ciao Bella ees, süles Napoli pitsa jaoks ainsad võimalikud toorained - San Marzano tomati pasta ja caputo jahu, mõlemad otse Itaaliast.
  • Kristina Ciao Bella ees, süles Napoli pitsa jaoks ainsad võimalikud toorained - San Marzano tomati pasta ja caputo jahu, mõlemad otse Itaaliast. Foto: Erakogu
Tegelikult sai ka fotograafia alguse Austraalias, kuhu Tallinnas Mustamäel elanud Kristina koos kaasa Siimu ja tollal kolmeaastase pojaga 15 aastat tagasi elama läks. “Olime siin palgatöötajad ja tahtsime midagi muud kogeda,” meenutas Kristina. Pealegi elas kängurumaal Siimu vanaema. Kristina oli koos pojaga seal pool aastat, sest viisa kauemaks ei võimaldanud, mees oli kokku kaks aastat. “Farmis, kus töötasime, oli minu ja perenaise rida töötajatele süüa teha,” rääkis Kristina, kuidas kadus hirm söögitegemise ees. Viljakoristushooajal tuli karpi pakitud toit põllu ääres traktorite peale ulatada, sest iga minut oli arvel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele