• 13.03.24, 06:15

Uus restoran pakub muudki peale toidu

1. märtsil avas Rakvere bussijaama kõrval Vilde tänaval uksed itaaliahõnguline restoran La Grande Quercia. Selle peakokast omaniku Indrek Suurtamme teada on tegu siinkandis ainsa restoraniga, kus pastatooted on värsked, see tähendab, valmivad köögis sõtkutud taignast, rullitakse masinast läbi ja lähevad otse keedupotti.
Indrek Suurtamm leidis, et peale 20 aastat kokana töötamist on aeg küps avada oma restoran.
  • Indrek Suurtamm leidis, et peale 20 aastat kokana töötamist on aeg küps avada oma restoran. Foto: Rahel Lepp
Täpsuse huvides lisas Suurtamm, et klient just niikaua ootama ei pea, sest korrga valmistab ta taigna ühest kilost jahust, mis külmkapis kenasti seisab. “Kui otsa saab, teen uue portsu,” sõnas peakokk. Nii tuleb taignategu ette võtta mitu korda päevas.
Indrek Suurtamm on Lääne-Virumaa mees, kes õppis Rakvere ametikoolis kokaks ja ongi siiani töötanud nii kokana kui peakokana Tallinna, Lääne-Virumaa ja ka Malta restoranides. Maltal elas mees ühe aasta, kus sai itaaliapäraste toitude valmistamise käppa. Kolm aastat tagasi kolis ta perega kodukanti tagasi.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele