Niigi talvevaenulikul Myrakal lõppes märtsis alustava ettevõtja soodustus. Võib-olla seepärast kiskusidki tema talve lõpu mõtted nõnda minoorseks …
- Äripäeva kolumnist Üllar “Myrakas” Priks hoiab lugejaid kursis, kuidas läheb tema toitlustusäril, osaühingul Suur M. Foto: Valdo Ots
Midagi pole öelda, veebruar on aasta kõige jälgim kuu. Tegelikult on hirmsad ka sellele eelnevad november, detsember ja jaanuar, aga tuleb välja, et sarnaselt diktaatorite maailmaga on ka kuudest see kõige lühem üksiti kõige sadistlikum. Kui hilissügisel on veel mingisuguseidki energiavarusid, millega kaamosele vastu pressida, siis veebruariks on need kõik otsas ja ees seisab veel nädalate viisi maapealset hauda.
Märgid, millest ma aru saan, et kiiremas korras toniseerivat süsti tarvis, on läbi aegade olnud minu jaoks erinevad. Veel aasta tagasi olid sümptomiks unenäod, milles tsikliga ringi kimama hakkasin. Siis aga sai raudne ratsu
äri nimel maha parseldatud ning aju suutis end uue reaalsusega ära lepitada. Nii et, tõsi, mingit sügelust lenksu karata ja kurvilisi teid otsima hakata ma hetkel ei tunne. Vastupidi, ööd on muutunud erakordselt õndsaks ja rahulikuks, hoopis ärkvelolek tekitab hingepiinu.
Üllar Priks, sõpradele-tuttavatele Myrakas, on kirjanik, kolumnist, muusik ja kirglik kokk. Tätoveeritud tsiklist, kes on kirjutanud lasteraamatu. Ja nüüd siis ka toitlustusettevõtja, kes hoiab Äripäeva ja Lääne-Virumaa Uudiste lugejaid kursis, kuidas läheb tema osaühingul Suur M.
Eelmises sissekandes tegi Myrakas talve siunamisega algust, aga pajatas ka oma uue
cateringi-äri esimesest tööotsast.
Üle kõige siin ilmas vihkan ma ootamist. Iroonilisel moel on aga kogu elu üks suur ootamine. Ootad, millal õue mängima saab, ootad sünnipäeva, ootad jõuluvana, ootad pruuti, ootad palgapäeva, ootad pohmelli taandumist ... Aina ootad ja ootad. Vaevalt suudad ühe kannatuse seljatada, kui juba järgmine oma külma käega sulle õlale koputab.
Elu kännu taga
Praegu ootan ja loodan ma peamiselt seda, et aeg pisutki kiiremini liiguks. Inimeselt, kes on just oma eluekvaatorit ületamas, üldiselt taolist sõnavõttu ei ootaks. Või, noh, talle võiks doktorite konsiiliumit kokku kutsumata nõrgameelsuse diagnoosi ära panna.
Minu jaoks on aga elu praegu justkui kännu taga kinni. Päevad, tunnid, minutid ja isegi sekundid venivad nagu eetriuimas viinamäeteod ja käed sügelevad nii, et peopesadest lööb tuld välja.
Seotud lood
Eelmisel aastal toitlustusäriga alustanud kolumnist-ettevõtjal Myrakal on esimene catering tehtud. Nüüd keskendub ta taas talve vihkamisele.
Kogu möödunud suve veeresin ma toidukäruga Suur M mööda lamedat Maarjamaad ja pakkusin inimestele lihavaba tänavatoitu. Hooaja jooksul sattus mu käänulistele teedele vägagi eriilmelisi vabaõhusündmusi ning silmipimestavalt värvikaid karaktereid, kellega koos tuli jagada vett, elektrit, müügiplatse ja kliente, kirjutab eelmisel aastal toitlustusäriga alustanud Äripäeva kolumnist-ettevõtja Üllar “Myrakas” Priks,
Selmet end uuesti läbi kärsatada, eemaldus kevadel toitlustusäriga alustanud kolumnist-ettevõtja Myrakas mõneks ajaks reaalsusest … ja tegi siis vegancateringi.
Ilmataat tegi oma halvima, et kolumnist-ettevõtja Myraka pealinnas käiku nurjata, aga jäi kaotajaks.
Selveri populaarne 63+ vanuses klientidele mõeldud sooduskampaania "Kuldne Kolmapäev" on ettevõtte üks edukamaid kampaaniaid, mis laienes nüüd ka e-Selverisse ning tänavustele pensionipäevadele.