• 14.07.24, 15:30

Mis on hapendamine ja mida tasub hapendada?

Toidutehnoloogiatest suur osa on arenenud vajadusest toitu säilitada. Üks võimalus on hapendamine, mis on tuhandete aastate vanune tehnoloogia toidu säilitamiseks, milles osalevad ensüümid ja mikroorganismid.
Hapendamisel ehk fermenteerimisel kasutatakse mikroorganismide elutegevust toidu väärtuse tõstmiseks.
  • Hapendamisel ehk fermenteerimisel kasutatakse mikroorganismide elutegevust toidu väärtuse tõstmiseks. Foto: Shutterstock
Fermenteerida saab puu- ja köögivilju, mis sisaldavad süsivesikuid, aga ka loomseid toite.

Seotud lood

Uudised
  • 29.06.24, 06:30
Lapse ülekaal rikub ta tervise
Kui mõnikümmend aastat tagasi oli II tüüpi diabeet laste puhul haruldane, siis nüüd üha sagedasem tervisemure, mille põhjuseks enamasti liiga kergesti kättesaadav väga energiarikas toit.
Arvamused
  • 29.05.24, 12:13
Autode keeduvorstiindeks näitab, et inimestel on kitsas käes
Pilguheit autode rehvidele annab tunnistust sellest, et inimeste rahakottides on surve sees, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Kasulik
  • 22.05.24, 14:46
8 raamatut, mis parandavad elukvaliteeti
Uuringud on välja toonud, et raamatute lugemine parandab keskendumisvõimet ja mälu, vähendab stressi ja toob parema une, parendab suhtlemisoskust ja empaatiavõimet.
Uudised
  • 09.03.24, 12:19
Ligi kolmandik Eesti lastest on liigse kehakaaluga
Rasvumisest on kujunenud aina kasvav epideemia
Tervise Arengu Instituudi (TAI) läbiviidud Eesti õpilaste kasvu uuringu tulemused näitavad, et esimestel kooliaastatel ülekaaluliste ja rasvunud õpilaste hulk suureneb.
  • ST
Sisuturundus
  • 04.11.24, 07:30
Selveri “Kuldne Kolmapäev” jõudis e-poodi ja laienes pensionipäevadele
Selveri populaarne 63+ vanuses klientidele mõeldud sooduskampaania "Kuldne Kolmapäev" on ettevõtte üks edukamaid kampaaniaid, mis laienes nüüd ka e-Selverisse ning tänavustele pensionipäevadele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele