• 29.05.24, 12:13

Autode keeduvorstiindeks näitab, et inimestel on kitsas käes

Pilguheit autode rehvidele annab tunnistust sellest, et inimeste rahakottides on surve sees, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
“Tänavu hiliskevadel olen parandamatu autohaigena jalutuskäikudel märganud, et tähelepanuväärselt paljudel neljarattalistel – tunnetuse järgi selgelt rohkematel kui varasematel aastatel – on all lamellrehvid,” kirjutab Äripäeva ajakirjanik Karl-Eduard Salumäe.
  • “Tänavu hiliskevadel olen parandamatu autohaigena jalutuskäikudel märganud, et tähelepanuväärselt paljudel neljarattalistel – tunnetuse järgi selgelt rohkematel kui varasematel aastatel – on all lamellrehvid,” kirjutab Äripäeva ajakirjanik Karl-Eduard Salumäe. Foto: Automotiiw
Toidutööstuses ja -kaubanduses tuntakse niisugust mõistet nagu keeduvorstiindeks – kui nende müük kasvab, siis järelikult läheb majandusel ja inimestel kehvasti, sest keeduvorst on tüüpiline kriisiaja toit.
Sarnaseid indekseid on palju. Näiteks huulepulgaindeks, mille autoriks peetakse Ameerika miljardäri Leonard Lauderi. Kuna huulepulk on odavam kui käekott või paar kingi, ostetakse neid mõõdukas kitsikuses rohkem. Seevastu mehed hakkavat ebakindlal ajal kandma tööl sagedamini lipsu (lipsuindeks), ent säästma aluspükstelt (aluspüksiindeks).
Sellesse nimekirja võib lisada ka „autode keeduvorstiindeksi“, mida saab nimetada näiteks lamellrehviindeksiks või laiemalt talverehviindeksiks. Ning selle põhjal näikse praegune seis kaunis hapu olevat.
+30 ja naastud
Nimelt: tänavu hiliskevadel olen parandamatu autohaigena jalutuskäikudel märganud, et tähelepanuväärselt paljudel neljarattalistel – tunnetuse järgi selgelt rohkematel kui varasematel aastatel – on all lamellrehvid. Teisisõnu naastudeta talverehvid, millistega tohib sõita aasta ringi.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele