“Lihtsast söögikohast pole juttugi,” ütleb Irina Vengerveld söögikoha kohta, mis tuleb aastaid tühjana seisnud majja Sillamäel, kus kunagi oli sõjaväe pagarikoda.
- German ja Irina Vengerveld ostsid lagunenud pagarikoja kolm aastat tagasi, hoone remondiks kulub veel umbes aasta. Foto: Nikolai Andrejev
1949. aastal mere lähedale ehitatud maja Sillamäel Kajaka tänaval paistab nüüd värske värviga pilku. Abikaasad German ja Irina Vengerveld rajavad siia hotelli ja gurmeerestorani. „Me ei ole keskendunud ainult Sillamäe elanikele,“ ütlevad nad.
German võrdleb oma ideed Eesti mõisarestoranidega, kuhu ei minda pärast tööd – sinna tuleb sõita autoga, aga veel parem on jääda ööbima. Ka Vengerveldide ettevõtmine asub vaikses kohas, vaatega merele, ainult et praegusel juhul asub „mõis“ otse linnas.
Seotud lood
1. märtsil avas Rakvere bussijaama kõrval Vilde tänaval uksed itaaliahõnguline restoran La Grande Quercia. Selle peakokast omaniku Indrek Suurtamme teada on tegu siinkandis ainsa restoraniga, kus pastatooted on värsked, see tähendab, valmivad köögis sõtkutud taignast, rullitakse masinast läbi ja lähevad otse keedupotti.
Avati uus söögikoht Rakkes
Kuigi on reede ja kell on neli pärast lõunat, on Rakke kohvikus hulk inimesi ja järjekord leti taga ei taha lõppeda.
„Riskid olid liiga suured“
Matsimoka juhid Sten ja Jan Inno panid sahtlisse sügisel tekkinud idee siseneda restoraniärisse, sest hindasid uue äriga alustamise riske liiga suureks.
Vergi sadamas asuv restoran Wirkes sündis 27. mail kaks aastat tagasi, kui Kelli Suigusaar (26) asutas samanimelise ettevõtte.
Selveri populaarne 63+ vanuses klientidele mõeldud sooduskampaania "Kuldne Kolmapäev" on ettevõtte üks edukamaid kampaaniaid, mis laienes nüüd ka e-Selverisse ning tänavustele pensionipäevadele.