• 16.08.23, 06:00

Saage tuttavaks - Tapa gümnaasiumi uus direktor Katrin Kits

Tapa gümnaasiumi direktori kingadesse astunud Katrin Kitse toetavad koolijuhi ametis nii lapsevanemaks olemine kui klassi ees õpetamise kogemus.
Tapa gümnaasiumi uuel direktoril Katrin Kitsel on mitmeid kiikse. Näiteks vaatab ta Korea seriaale, talle meeldivad jaamahooned ja nende ajalugu ning ta harrastab talisuplust.
  • Tapa gümnaasiumi uuel direktoril Katrin Kitsel on mitmeid kiikse. Näiteks vaatab ta Korea seriaale, talle meeldivad jaamahooned ja nende ajalugu ning ta harrastab talisuplust. Foto: Erakogu
"Olen elus palju näinud, tulnud läbi tule ja vee, kuid kindlasti on elul mulle veel üllatusi pakkuda. Naudin väljakutseid ja iseenda ületamist üle kõige“ sõnas Katrin (55).
Tapa uus koolijuht kasvas üles Tallinna südalinnas pere esimese lapsena. Tema ema oli lasteaiakasvataja, hiljem lasteaia juhataja ja isa töötas aastaid diplomaatide ja ministrite autojuhina. Katrin oli lapsena hulljulge, tahtis alatasa ringi joosta ja puu otsas ronida. „Mulle oli vabadus lapsena väga oluline. Ema jaoks oli see sageli väljakutse,“ meenutas Katrin naerdes. „Mul oli kombeks tihti ära kaduda, aga samas olin ka laps, kes sai alati üksi hakkama,“ rääkis ta.
Katrin õppis väga kiiresti lugema. „Esimesed kolm kooliaastat veetsin suuremalt jaolt raamatukogus ja lugesin läbi kogu lastekirjanduse,“ märkis ta ja lisas, et kuna tal ei olnud õdesid ega vendi kellega mängida, lõi ta omale oma enda muinasjutumaailma. Katrin kirjutas ka ise lapsena raamatuid ja luuletusi. „Mulle meeldis kirjutada ja joonistasin hästi palju. Käisin tantsuringis, ansamblis ja ka laulukooris,“ rääkis koolijuht, kes on lapsena kolm korda laulupeol laulmas käinud.
Kõrvalepõiked haridusteel
Katrin on elus palju erinevaid erialasid katsetanud ning tee uute kogemusteni on ta leidnud ise, vanemate suunamata. „Otsustasin 16-aastaselt Tartu kunstikooli õppima minna. Kuigi kunst mulle sobis, tundsin, et sellest jääb eneseväljenduseks väheks,“ sõnas Katrin, kellele ei olnud teismelise aastad sugugi kerged. „See vanus oli raske. Maailmavalu ja eneseotsingud olid minulegi täiskasvanu maailma astudes tuttavad.”

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele