• 08.09.23, 13:26

Valminud on Lääne-Virumaa tööstus- ja ettevõtlusalade uuring

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) tellimusel on valminud uuring maakonna tööstus- ja ettevõtlusalade arendamise potentsiaalist Lääne-Virumaal.
VIROLi tegevjuht Sven Hõbemägi
  • VIROLi tegevjuht Sven Hõbemägi Foto: Ain Liiva/Virumaa Teataja/Scanpix
Töö toob välja edasised arengusuunised tööstusalade arendamiseks ja innovatsioonivõimekuse kasvuks maakonnas, aga analüüsib ka maakonna tööturu ja personali ettevalmistamist. Lisaks esitab uuring ettepanekud ettevõtlust toetava maakondliku tugisüsteemi kujundamiseks maakonnas, et tõhustada erinevate osapoolte koostööd ettevõtluse edendamisele ja majandusliku konkurentsivõime suurendamisele suunatud arendustöös.
Uuring rõhutab, et Lääne-Viru maakond on Eesti majanduses üks olulisemaid tööstuspiirkondi ja tänu oma soodsa geograafilise asendi, rikkaliku ajaloolise tööstuspärandi ja edukate ettevõtete olemasolu tõttu on maakonnal tööstuse arendamisel märkimisväärne eelis. Olukorras, kus Eestis kogeb jätkuvalt majanduslangust, on maakonna omavalitsustel õige aeg keskenduda ettevõtluskeskkonna arendamisele kasutades selleks ära maakonna olemasolevat potentsiaali ning investeerida taristusse ja haridusse.
"Lääne-Virumaa omavalitsuste roll ettevõtluskeskkonna arendamisel on võtmetähtsusega ning vajalik on koordineeritud tegevus ja kompetentside arendamine“, ütles VIROL tegevjuht Sven Hõbemägi. Lisaks selgitas Hõbemägi, et valminud uuring annab olulist sisendit edaspidiste suuremahuliste ettevõtlusalaste projektide kavandamiseks ja elluviimiseks.
Analüüsi läbiviimist kaasrahastati Euroopa Liidu meetmest „Kohalik ja regionaalne arendusvõimekus“. Projekti kogumaksumus oli 35 700 eurot, millest 30% omafinantseeringu tagavad kohalikud omavalitsused läbi Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu.
Uuringuga on võimalik tutvuda VIROLi koduleheküljel.

Seotud lood

Uudised
  • 31.08.23, 15:45
Lääne-Virumaa alustas maakonna sihtkohaturundusstrateegia koostamist
Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) on koostöös maakonna kohalike omavalitsuste ja erinevate sidusgruppide esindajatega teinud algust maakondliku sihtkohaturundusstrateegia loomisega.
Uudised
  • 08.08.23, 16:06
Lääne-Virumaa suurim haridusseminar avab traditsiooniliselt uue õppeaasta
29. augustil korraldab Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) Rakvere riigigümnaasiumis taaskord iga-aastase hariduse päeva, mille eesmärgiks on oluliste haridusteemade arutamine erinevate osapoolte osavõtul.
Uudised
  • 02.05.23, 16:26
Omavalitsusjuhid jagasid riigikogulastele käsulaudu
Eelmisel nädalal käisid Lääne-Virumaa Omavalitsuste Liidu (VIROL) üldkoosolekul külas Lääne-Virumaalt valitud riigikogu liikmed Anti ja Evelin Poolamets, Katrin Kuusemäe ja Tarmo Tamm ning Ida-Virumaalt valitud Meelis Kiili, kes ise ennast vähemalt poole kohaga Lääne-Virumaa elanikuks peab.
Uudised
  • 27.01.23, 15:22
Maakondlik ühistoetus jagatakse terviseradade arendamiseks
Kui mullu kasutasid Lääne-Virumaa omavalitsused maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetme (MATA) raha ühiselt, siis sel aastal otsustati jagada maakondlik toetussumma võrdselt kõigi kaheksa omavalitsuse vahel.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele