• 07.11.23, 00:46

Müügis olevate mõisate TOPis 5 Lääne-Virumaa mõisa

Eestis müügis olevate mõisate TOPis on esindatud viis Lääne-Virumaal asuvat mõisa. Nendest kõige kõrgemal ehk kohal asub üle kolme aasta müügis olnud Arkna mõisakompleks.
Arkna mõisakompleks on Lääne-Virumaal praegu kõige kallim müügis olev mõis. Omanik Olle Saare on seda üritanud müüa üle kolme aasta. Ta ütleb, kui müük ei õnnestu, siis võibolla on tal tulevikus ka endal taas energiat mõisa majandamisega jätkata. Praegu on Arkna mõis konserveeritud ja majandustegevus on seotud eeskätt viljapuude ja marjapõõsastega.
  • Arkna mõisakompleks on Lääne-Virumaal praegu kõige kallim müügis olev mõis. Omanik Olle Saare on seda üritanud müüa üle kolme aasta. Ta ütleb, kui müük ei õnnestu, siis võibolla on tal tulevikus ka endal taas energiat mõisa majandamisega jätkata. Praegu on Arkna mõis konserveeritud ja majandustegevus on seotud eeskätt viljapuude ja marjapõõsastega. Foto: Sven Arbet/Delfi Meedia/Scanpix
"Enne koroonat ostuhuvilisi oli, aga viimasel ajal pole huvi tuntud,“ ütleb Arkna mõisa omanik Olle Saare, kes ostis mõisa 2012. aastal Venemaa ärimehelt ning alustas selle korrastamisega kaks aastat hiljem.
„Tõmbasime end lõhki ja võtsime selle projekti võibolla liiga suurelt ette,“ lausub Saare. Praegu on omanik mõisakompleksi konserveerinud. „Võibolla on keegi valmis tulema uue energia ja värskete ideedega. Või siis tekib tulevikus endal jälle uus energia selle projektiga jätkata,“ räägib mõisaomanik.
Saare ei olnud enne mõisa ostmist ise Arknaga kuidagi seotud. Ta käis Eesti kunagise riigipea Konstantin Pätsi suveresidentsis Toila-Oru lossis kontserditel. Arknast mööda sõites jäi sealne mõis silma ning nii tekkis idee see ära osta. Kolm aastat tagasi pani ta aga mõisakompleksi 1,8 miljoni euroga müüki. Praeguseks on hind kerkinud 1,9 miljonile eurole.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele