• 15.12.23, 12:37

Viru-Nigula saeveski omanik: kodumaise toorme piiramine lööb maal tööhõivet

Eesti puidutöösturid peavad kodumaise toorme piiramisel otsima alternatiivi kaugemalt, mis omakorda on keskkonnale kahjulikum lahendus, märkis Viru-Nigula saeveski omanik Ivar Dembovski.
Viru-Nigula saeveski omanik Ivar Dembovski rääkis, et siinsed saetööstused on sunnitud vähendama tootmismahtu ja see negatiivse mõjuga keskkonnale ning ka maapiirkondade tööturgu.
  • Viru-Nigula saeveski omanik Ivar Dembovski rääkis, et siinsed saetööstused on sunnitud vähendama tootmismahtu ja see negatiivse mõjuga keskkonnale ning ka maapiirkondade tööturgu. Foto: Sten Semjonov
Raitwood juhatuse esimees ja üks omanikest Ivar Dembovski selgitas, et siinsed saetööstused vähendavad tootmismahtu, kuna olemasolevale toormele on seatud piirangud. See omakorda sunnib toorainet tooma kaugemalt, suurendades transpordiga keskkonna jalajälge. Mõju on ka maapiirkondade tööhõivele.
Kodumaise puidukoguse suurendamiseks tuleks Dembovski sõnul majandada metsasid mõistlikult ja "aru saada, millised looduskaitselised piirangud on vajalikud ja kui kaugele võib sellega minna".
Intervjuu Ivar Dembovskiga oli eetris Äripäeva raadios. Lääne-Virumaa Uudiste tellijad saavad seda kuulata siit:

Seotud lood

Uudised
  • 31.08.23, 07:24
Vaata, kes on Lääne-Virumaa rikkamad inimesed
Lisatud Äripäeva rikaste TOP 500
Täna avalikustatud Äripäeva rikaste TOPi jõudis mitu Lääne-Virumaa ettevõtjat.
Uudised
  • 26.02.23, 07:00
Riigimetsa raiemahtude vähendamine tekitab nõutust
Sel nädalal keskkonnaministri poolt alla kirjutatud otsus vähendada oluliselt riigimetsa raiemahtu pani loodusesõbrad küll käsi rõõmust kokku lööma, kuid otsuse majanduslik ja regionaalpoliitiline mõju teeb ettevõtjad murelikuks.
Uudised
  • 09.02.23, 06:00
Presidendi teenetemärgi saanud Viru-Nigula saeveski omanik: raiemahu järsk kokkutõmbamine on ohtlik
Valgetähe teenetemärgi saanud RAIT ASi juhatuse esimees ja Viru-Nigula Saeveski nõukogu liige Ivar Dembovski (57) panustab aktiivselt haridusvaldkonna edendamisesse ja kritiseerib raiemahu järsku kokkutõmbamist.
Uudised
  • 23.11.22, 00:41
Puidufirmad lõid Lääne-Virumaa ettevõtete TOPis platsi puhtaks
Edetabelis 199 firmat
Lääne-Virumaa ettevõtete TOPi esikolmikusse tõusid metsa ja puiduga seotud firmad. Mullune võitja kukkus 28. kohale.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele