1982. aastal alguse saanud pereettevõte Matsimoka toodab ning müüb traditsioonilisel meetodil ja ainult Eesti toorainest valmistatud lihatooteid. Foto: Andras Kralla
Sellel aastal on ettevõttele edu toonud peamiselt salaamivorstide ja suppide esilekerkimine. Matsimoka juhatuse liige Jan Inno märkis, et Eesti turul on salaamivorsti müügikasv väga suur.
Matsimoka juhid Sten ja Jan Inno panid sahtlisse sügisel tekkinud idee siseneda restoraniärisse, sest hindasid uue äriga alustamise riske liiga suureks.
Maakonna parim toidutööstus on Oleg Grossile kuuluv OG Elektra Tootmine, teisel kohal on samuti Grossile kuuluv Lihakarn, selgub reedel avalikustatud Äripäeva ja Tööstusuudiste koostatud Toidutootjate TOPist.
Grossi hinnangul on omaniku muutus ettevõttele kasulik
Aasta aega küpsetatud suurtehinguga ostab kodumaine Maag Grupp soomlastelt HKScani Baltikumi ärid, et saada kogu piirkonnas tähtsaks tegijaks. Konkurentides tekitavad Maagi ambitsioonikad plaanid hirmu ja panevad muretsema. Oleg Grossi hinnangul on omaniku muutus aga tervitatav.
Selveri populaarne 63+ vanuses klientidele mõeldud sooduskampaania "Kuldne Kolmapäev" on ettevõtte üks edukamaid kampaaniaid, mis laienes nüüd ka e-Selverisse ning tänavustele pensionipäevadele.