• 27.12.23, 14:59

Rutakate otsustega tulistavad poliitikud endale jalga, kannatavad ka teised

Lääne-Virumaa uudiste peatoimetaja Aivar Hundimägi ütles Eesti poliitika-aastat kokku võtvas raadiosaates, et kuna enne valimisi polnud maksutõusude teemal ühiskonnas debatti ning need otsused tehti rutakalt, on poliitikute usaldusväärsus saanud kahjustada.
Ajakirjanikud Lauri Leet, Laura Saks ja Aivar Hundimägi tegid kokkuvõtte sisepoliitikas aasta jooksul toimunud sündmustest ja meenutasid, mida on poliitikud oma lubadustes välja öelnud.
  • Ajakirjanikud Lauri Leet, Laura Saks ja Aivar Hundimägi tegid kokkuvõtte sisepoliitikas aasta jooksul toimunud sündmustest ja meenutasid, mida on poliitikud oma lubadustes välja öelnud. Foto: Andras Kralla
Hundimäe sõnul on lõppev aasta taas näidanud, et erakondade programme pole enne valimisi mõtet lugeda. „Maksutõuse programmides polnud ja mina tunnen end petetuna. See, mis on juhtunud, on poliitikute usaldusväärsust kõvasti kahjustanud, sest otsused tehti ära rutakalt,“ selgitas Hundimägi ja märkis, et nii rutakate otsustega võime omale riigis jalga tulistada.
Saates osalenud Äripäeva ajakirjanik Laura Saks kinnitas aga, et tema tunnetuse põhjal valijale valetatud pole, sest kõigile oli selge, et eelarve seis vajab parandamist. „Aga debatti oleks tahtnud küll kuulata,“ kinnitas ka Saks.
Äripäeva raadio aasta viimases „Poliitikute töölaua“ saates võtsime kokku sisepoliitika-aasta, analüüsisime tehtut, avaldasime arvamust ja kuulasime ka väljavõtteid poliitikute aasta jooksul välja öeldud lubadustest ja mõtetest.
Saadet "Poliitikute töölaud" on võimalik kuulata ka Lääne-Virumaa Uudiste tellijatel, kui nad on uudisveebi sisse loginud.

Seotud lood

Arvamused
  • 10.11.23, 12:30
Aga kui teeks sularahavabad koolid ja lasteaiad
Peaminister Kaja Kallas ütles, et valitsus ei saa täna hoiatusstreigi teinud õpetajate palka järgmisel aastal plaanitust rohkem tõsta, sest riigieelarves ei ole selleks raha. Koolide ja lasteaedade muutmine sularahast vabaks oleks üks võimalus lisaraha saada, ütles Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja Aivar Hundimägi Vikerraadio päevakommentaaris.
Arvamused
  • 02.10.23, 14:15
Hundimägi: ärge nii enam riigieelarvet tehke
Eelmisel nädalal riigikogule esitatud järgmise aasta riigieelarve kohta sobib kaasa anda hoiatus: "Ärge seda järele tehke", nentis Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja Aivar Hundimägi tänases Vikerraadio päevakommentaaris.
Arvamused
  • 28.07.23, 13:48
Hundimägi: Lauri Läänemets tekitab kasumipõgenikke
Sotsiaaldemokraatide juht Lauri Läänemets hoiatas, et suurettevõtete suured kasumid kerkivad teemaks riigi eelarvestrateegia koostamisel, kuna riigil napib raha mitme olulise valdkonna tarbeks. Tema ideed järgides on aga oht, et pikas perspektiivis kaovad Eestis tegutsevatel suurettevõtetel kasumid ja väheneb konkurents, kirjutab Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja Aivar Hundimägi Vikerraadio päevakommentaaris.
Arvamused
  • 13.03.23, 14:31
Hundimägi: ärme ahelda Eestit tasakaalus eelarve eesmärgi külge
Selle asemel, et hoida kramplikult kinni nelja aastaga Eesti riigieelarve tasakaalu saamise eesmärgist, tuleks praegustel koalitsioonikõnelejatel keskenduda nendele reformidele, mis aitavad Eestil teha järgmist suurt arenguhüpet, kirjutab Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja Aivar Hundimägi.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele