• 20.01.24, 23:38

Õpetajate streik on kui mädapaise, mis kordub

Aeg-ajalt Eestis toimuv õpetajate streik on nagu mädapaise, mis endast vahepeal märku annab ja siis kaob jälle ära, ütles endine haridusminister Jaak Aaviksoo.
Endise haridusministri Jaak Aaviksoo sõnul kordub õpetajate streik ka tulevikus, kui poliitikud ei suuda või ei soovi lahendada ära haridussüsteemi juhtimisprobleemi. "Praegu on õigused, kohustused ja vastutus jaotatud kolme osapoole vahel. Nendeks on omavalitsused, rahandusministeerium ja haridusministeerium," rääkis Aaviksoo.
  • Endise haridusministri Jaak Aaviksoo sõnul kordub õpetajate streik ka tulevikus, kui poliitikud ei suuda või ei soovi lahendada ära haridussüsteemi juhtimisprobleemi. "Praegu on õigused, kohustused ja vastutus jaotatud kolme osapoole vahel. Nendeks on omavalitsused, rahandusministeerium ja haridusministeerium," rääkis Aaviksoo. Foto: Raul_Mee
Kui võrrelda Eesti hariduskulutusi suhtena SKPsse teiste Euroopa riikidega, siis oleme esirinnas. Eesti haridussüsteemi probleem on aga ebaefektiivsus, mis on Aaviksoo sõnul põhjustatud sellest, et õigused, kohustused ja vastutus on jaotatud kolme osapoole vahel. Nendeks on omavalitsused, rahandusministeerium ja haridusministeerium.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele