• 25.02.24, 13:38

Margit Vaarma võitis sisesõudmise MM-il kaks kuldmedalit

Laupäeval lõppesid Prahas maailmameistrivõistlused sisesõudmises, kus kaks kulda sai Väike-Maarjast pärit Margit Vaarma.
Margit Vaarma tuli sisesõudmises kahekordseks maailmameistriks.
  • Margit Vaarma tuli sisesõudmises kahekordseks maailmameistriks. Foto: Erakogu
Avapäeval sõitis Vaarma klassikalisel 2000 m distantsil naiste kergekaalu vanuseklassis 40–45 aastat võiduaja 7.43,7. Heas vormis oli Vaarma ka lühidistantsil, kulla teenis ta ajaga 1.40,7.
Pärast 2000 m sõitu kommenteeris Vaarma, et jäi sõiduga väga rahule, kuigi alustas veidi kiiremini kui planeeris. „Kui nägin, et püsin liidritega koos, hakkasin hoidma kiirust 1.55. Sellest piisas, et mitte maha jääda,“ kommenteeris Vaarma.
Kui Vaarma aga nägi, et liidri kiirus hakkas langema, tuli tal enesekindlust juurde. Sõidu veidi rahulikum keskosa andis võimaluse teha hea lõpuspurt.
„Olin selleks ajaks juba väga väsinud, aga energiat oli, et tõsta kiirust 1.48 peale ja sellise kiirusega ma ka lõpetasin,“ märkis Vaarma, kelle konkurendid 500 m enne lõppu sellist kiirust ei näidanud. Teiseks tulnud türklast Sevtün Algan Sofyalit edestas Vaarma 2,3 sekundiga.
Pühapäeva võttis kahekordne maailmameister omale nautimiseks ja hingetõmbeks. Esmaspäeva pärastlõunal jõuab Vaarma Riiga ja sealt bussiga Tartu poole. Koduvallas on tšempion plaanide kohaselt teisipäeval pärast keskööd.

Seotud lood

Uudised
  • 13.08.23, 06:00
Vanemad õpetavad lastele, et raha ei kasva puu otsas
Paarist kartulivaost on kasvanud korralik ettevõtmine
Perekond Vaarma kasvatab Pikevere külas oma põllulapil kartulit ja vurab mööda Väike-Maarja valda ringi, et need soovijaile maha müüa.
Uudised
  • 22.02.24, 00:28
Need on Väike-Maarja valla uued ettevõtted
Väike-Maarja vallas alustas 2023.aastal tegevust 38 uut osaühinguit, seda on ühe võrra rohkem kui aasta varem. Tegevust alustas ka viis füüsilisest isikust ettevõtjat ja kaks uut mittetulundusühingut.
Uudised
  • 25.02.24, 13:39
Väike-Maarja vald jagas tunnustusi
Väike-Maarja vallas tähistati Eesti Vabariigi 106. aastapäeva silmapaistvate vallakodanike tunnustamisega.
Uudised
  • 22.02.24, 14:59
Rakke lasteaed saab riigilt rahasüsti
Väike-Maarja vallavalitsus sai riigi tugiteenuste keskuselt rahastusotsuse kogusummas 2,3 miljonit eurot, et ehitada Rakke lasteaia liginullenergiahoone.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele