• 05.05.24, 12:15

Matis Mäekeri vaba aeg kulub lähedastele ja sportimisele

Rakverest pärit Matis Mäekeri käe all menetleb rahapesu andmebüroo 12 500 teadet aastas ja seda on palju, kuid oleks veelgi enam, kui sellesse täie tõsidusega ei suhtutaks.
Rahapesu andmebüroo juht Matis Mäekeron oma järjepideva ja eesmärgikindlategevusega pälvinud Eesti presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi.
  • Rahapesu andmebüroo juht Matis Mäekeron oma järjepideva ja eesmärgikindlategevusega pälvinud Eesti presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi. Foto: Meeli Küttim
Mäekeri tööväline aeg kulub aga eranditult perele, lähedastele ja sportimisele. „Hindan väga perega koos veedetud vaba aega. Lisaks olen aktiivne spordiga tegeleja: mulle meeldib käia jooksmas ning olen mänginud ise võrkpalli ja ka vilistanud kohtunikuna võrkpallimängudel,” sõnab ta teemaveebis Raamatupidaja ilmunud portreeloos.
„Järjest enam püüan leida aega lugemiseks – ja mitte vaid valdkonnapõhiseks lugemiseks, vaid saada teadmisi selle kohta, mis toimub maailmas ja kuidas jagunevad jõujooned Aafrikas, Lähis-Idas, aga ka Vaikse ookeani läänekaldal. Laiema pildi nägemine on see, mis avab meeled ja harib tööalaselt ning samas aitab suunata mõtteid ka tööst eemale,” tõdeb ta. Kuna igapäevatöö on pingeline, siis tuleb hoida töö ja vaba aeg tasakaalus.
Loe lisaks
Rahapesu andmebüroo uus juht Matis Mäeker on käinud koolis Rakveres.
  • 02.08.21, 07:34
Matis Mäeker: treener Mati Merirannata ei oleks ma see, kes olen
Alguste algus ehk valikutest sõltub meie tulevik
Matis Mäeker otsustas omal ajal astuda Tartu ülikooli õppima õigusteadust. Valikuid oleks olnud tal muidki, näiteks reaal- ja täppisteadused, sest usina ja eesmärgikindla õppurina sai ta sisse ka teistesse Eesti juhtivatesse ülikoolidesse.
Matis Mäeker on peaesineja Pärnu Raamatupidamiskonverentsil, mis toimub 26.–27.09.2024. Matis toob reaalsete näidetega välja kriitilised olukorrad ja põhjused, miks on vaja rahapesu vastu võidelda, kuidas seda Eestis teeb rahapesu andmebüroo ja milline oluline roll on selles raamatupidajatel ja audiitoritel.
Otsus sai siiski tehtud Tartus antava hariduse kasuks. Vanemate innustav suhtumine pürgida kaugemale ja kõrgemale on olnud kindlaks toeks omaaegsete valikute puhul. Ta on enda sugupuu neljas liige, kes on õppinud Tartu ülikoolis.
„Pean tõdema, et Tartu ülikoolis õppides tundsin esimest korda, et pidin hakkama tõeliselt pingutama. Eks see annab ka aimu meie kõrghariduse tasemest. Kui kuni gümnaasiumi lõpuni olin justkui ilma suuremate pingutusteta kooli läbinud, siis ülikooliaastatel pidin keskenduma vaid õpingutele,“ meenutab Mäeker.
“Tugev haridus on edasise karjääri heaks alustalaks ehk soovitan noortel, kel vähegi võimalik, mitte rutata kohe ülikooli ajal tööle – mõlemat korraga planeerida on keeruline ja õpingutes omandatu võib jääda pealiskaudseks. Mul on mitmest legendaarsest õppejõust siiani kustumatud mälestused: kui loen näiteks pankrotiseadust, loeb seda mulle justkui ette Paul Varul,” sõnab ta.
Tartu ülikoolis tutvus Matis kohe 1. kursusel ka oma tulevase abikaasaga, kellega on nüüdseks koos eluvankrit vedanud 16 aastat. „Oleme abikaasaga mõlemad keskendunud oma karjäärile, kuid teame, et tööl läheb hästi siis, kui kodus on ootamas tugev tagala,“ märgib ta.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele