• 27.05.24, 16:37

Rahvateater teeb ka proffidele silmad ette

Juuni keskel avaneb Põlula piisonifarmis viimane võimalus näha väga palju kiidusõnu pälvinud lavastust “Üksildane lääs”.
Tiit Alte (vasakult) Valene, Martin Urve isa Walsh ja Margus Mankini Coleman koos pildidlt puuduva Tüdruku Carmela Kaljurannaga moodustavad mõjusa ansambli.
  • Tiit Alte (vasakult) Valene, Martin Urve isa Walsh ja Margus Mankini Coleman koos pildidlt puuduva Tüdruku Carmela Kaljurannaga moodustavad mõjusa ansambli. Foto: Evelin Sammel
Tänavune aasta on kummaline - soovijail on võimalik Martin McDonaghi 1997. aastal kirjutatud ja Leenane`i (või ka Connemara) triloogiat lõpetavat “Üksildast läänt” vaadata koguni kolmes erinevas esituses.
MTÜ KaRakTer koostöös Suure-Jaani näitetrupiga Tegelt kah tõi selle Põlulas lavale juba mullu, 7. märtsil esietendus sama tükk Kuressaare teatris ja 26. juulil esietendub Saadjärvel Emajõe Suveteatri versioon.
Põlulas loo lavastanud Ain Saviauk tõdes, et head asjad sünnivad ikka mitmekaupa ja tõi näiteks raadio, mille loojateks peetakse nii itaallast Marconit kui ka venelast Popovi.
Produtsent Ivo Leek aga arvas, et mingil ajal hakkavad teatud materjalid suuremalt kõnelema ning tõenäoliselt ongi “Üksildase lääne” puhul praegu just nii.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele