• 31.05.24, 15:58

Valmis Kunda sadama edasiarenduse detailplaneering

Kunda sadama edasiarenduse detailplaneering annab suunised, kuidas laiendada sadamat ja ehitada uued hooned nii, et avaneks võimalus vastu võtta rohkem ja suuremaid laevu.
Eelmise aasta sügisel külastas Kunda sadamat president Alar Karis. Talle tutvustas ettevõtte laienemisplaane sadama juht Daimar Truija (paremal).
  • Eelmise aasta sügisel külastas Kunda sadamat president Alar Karis. Talle tutvustas ettevõtte laienemisplaane sadama juht Daimar Truija (paremal). Foto: Raigo Pajula
Loe lisaks
Kunda sadama juht Daimar Truija peab mõistlikumaks Soomega laevaliini käivitamist Kundasti, mitte Sillamäelt. Sadam on alustanud ettevalmistusi reisiliikluseks mõeldud kai rajamiseks.
  • 06.11.22, 23:36
Kunda ja Sillamäe jooksevad võidu Soomega laevaühenduse loomise pärast
Sadama laiendamise vajadus tuleneb sadama suurenenud ja suurenevast kaubakäibest ning vajadusest teenindada suuremate gabariitide ning kogukandevõimega laevu. Suuremate kogukandevõimega laevade teenindamiseks on vaja rekonstrueerida olemasolevaid kaubakaisid, juurde ehitada uusi kaisid ning laiendada ja süvendada sadama akvatooriumit. Sadam soovib valmistuda ka ro-ro laevade (sõidukite vedamiseks ehitatud laev) vastuvõtuks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele