• 08.06.24, 13:30

Rakvere linn tunnustas Kaspar Eevaldit Vallimäe medaliga

Rakvere linn tunnustas alpinist Kaspar Eevaldit erakordse saavutuse, maailma kõrgeima mäe, Mount Everesti vallutamise eest linna aumärgi - Vallimäe medaliga.
Rakvere linnapea Triin Varek ja linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami tunnustasid alpinist Kaspar Eevaldit linna aumärgiga.
  • Rakvere linnapea Triin Varek ja linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami tunnustasid alpinist Kaspar Eevaldit linna aumärgiga. Foto: Martin Piir
Tunnustuse pidulik üleandmine toimus laupäeval Rakvere Rahvaaias linnapäevade pidustuste raames. Aumärgi andsid üle linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami ja linnapea Triin Varek.
Rakverlane Kaspar Eevald jõudis 21. mail kell 2:44 öösel kaheksanda eestlasena maailma katusele, 8849 meetri kõrgusele Mount Everesti tippu. Kokku vältas kogu ekspeditsioon kaks kuud.
“Kaspar Eevaldi erakordne saavutus, teekond maailma kõrgeima mäetipu vallutamiseni on lugu visadusest, julgust ja pühendumisest. Täites oma pikaajalise unistuse, tõestab Kaspari tegu meile kõigile, et unistused on saavutamiseks, ükskõik kui kõrged ja rasked need ka ei oleks. Oleme uhked, et Rakvere linn on täis julgeid ja väekaid inimesi, kes on valmis võtma ette suurimaid väljakutseid,“ sõnas Rakvere linnapea Triin Varek pressiteate vahendusel.
Rakvere linna aumärki, Vallimäe medalit, antakse füüsilisele isikule silmapaistvate saavutuste eest ja selle andmise otsustab linnavalitsus. Aumärki antakse välja 2009. aastast, viimati sai selle 2021. aastal toonane Rakvere Tarva peatreener Juris Umbraško. Siiani on tunnustuse pälvinud üheksa inimest.

Seotud lood

Uudised
  • 27.12.22, 11:40
Kaspar Eevald läheb vallutama läänepoolkera kõrgeimat tippu
Rakverest pärit ekstreemsportlane Kaspar Eevald siirdub Argentinasse, et vallutada läänepoolkera kõrgeim mäetipp Aconcagua. Selle 6961 meetri kõrguse tipu alistamine on noore mehe jaoks peaprooviks enne Mount Everestile siirdumist.
Uudised
  • 16.02.24, 12:34
Kroonimärgi kavaler Kersti Suve: palju tegemisi on veel ees
Revaalia salongi omanik, ettevõtja Kersti Suve, kellele tänavu omistatakse Rakvere linna kõrgeim tunnustus, on oma tööd teinud armastusega ja seetõttu tuli teade kroonimärgist talle suure üllatusena.
Uudised
  • 07.02.24, 10:05
President annab risti rinda humanistile ja sõjamehele
Täiendatud kell 13.45.
Iseseisvuspäeva eel annab Eesti Vabariik oma kõrgeima tänu – riigi teenetemärgi – inimestele, kelle igapäevane tegevus laob järjest uusi kihte Eesti hoolivuse, märkamise ja kaitstuse seina, kirjutas president Alar Karis riigi teenetemärkide andmise otsuse eessõnas.
Uudised
  • 16.02.23, 14:42
Ujumistreener Gunnar Tõnningule pakuvad närvikõdi "kuldkalakesed"
Laupäeva õhtul saab Rakvere linna Kroonimärgi rinda Gunnar Tõnning – mees, kes on veerandsaja aasta jooksul õpetanud ujuma üle 4000 lapse. Just seda peab Tõnning oma saavutuste hulgas kõige olulisemaks.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele