• 31.07.24, 15:00

Puidukoda otsib Näpile uusi ettevõtjaid

Näpi saeveski kinnistu ostnud Puidukoda otsib endale naabreid, sest ettevõte ise soetatud kinnistut ja sealseid hooneid täies mahus tootmiseks ei vaja.
Puidukoja juhi Eveli Opmanni sõnul alustasid nad märtsis Näpil tootmist kahes vahetuses.
  • Puidukoja juhi Eveli Opmanni sõnul alustasid nad märtsis Näpil tootmist kahes vahetuses. Foto: Aivar Hundimägi
Samal ajal, kui Stora Enso otsustas Näpi saeveskis tootmise lõpetada, mõlgutas Viljandimaal tegutsev Puidukoda laienemisplaane. Senises asupaigas oli ettevõttel kasvu osas lagi ette tulnud, aga kasvada soovib Puidukoda jätkuvalt.
Ettevõtte juhi Eveli Opmanni sõnul on Näpi tootmise laiendamiseks neile väga sobiv. Kui turule tuli info, et Näpi saeveski on müügis, siis kaardistas Puidukoda Lääne-Virumaale laienemise plussid. Üks oluline argument oli aeg. Näpit ostes, ostsime endale aega, sest uue tootmishoone n-ö nullist rajamine oleks võtnud mitu aastat, rääkis Opmann saates „Virupärane ettevõtlus“.
Teine oluline argument oli tööjõu olemasolu. Stora Enso ajal sai Näpi saeveskis parimatel päevadel tööd suurusjärk 200 inimest. Pärast seda, kui Puidukoda alustas märtsis tööd kahes vahetuses, on uus omanik palganud Näpil ca 20 inimest.
Puidukoda on varasemaga võrreldes palganud oluliselt vähem inimesi, sest neid ei huvita saetööstuse äri. Puidukoda soovis osta Stora Ensolt puidu väärindamisega seotud liinid ehk hööveldamise ja värvimise. Saeveski monteeriti lahti ja need seadmed leidsid endale hoopis kolmanda omaniku.
Kolmas Näpi saeveski kinnistu ostu kasuks rääkinud argument oli asukoht. Puidukoda ekspordib valdava osa oma toodetest ning kasutab merekonteinereid. Kui seni pandi kaup teele Muugal, siis nüüd kaalutakse ka võimalust hakata kasutama Kunda sadamat.
Kuigi Opmanni sõnul on Puidukoda kasvulainel, siis kogu ca 20 hektaril asuvat territooriumi Näpil ei vajata ja seetõttu otsitakse praegu ettevõtjaid, kes oleksid huvitatud ostma või rentima umbes poole kinnistust.
Opmanni sõnul räägib Näpile investeerimise kasuks see, et siia saab väga kiiresti tootmise püsti panna, sest olemas on elektrivõimsus, tootmishooned ja kõvakattega tee.
Kuna Näpil on ajalooliselt tööstus pikalt olnud, siis ei ole ka kohalike poolt vastuseisu. Pigem ollakse vallas huvitatud, et siia territooriumile veel tööstusi tuleks, märkis Opmann.
Näpile tehtud investeerimisotsuse tagamaadest ja Puidukoja äritegevusest saab täpsemalt kuulata saatest „Virupärane ettevõtlus“.
Saadet “Virupärane ettevõtlus” toetab Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ning saate valmimist kaasrahastavad Euroopa Liit ja Maakondlike arengustrateegiate elluviimise toetusmeede.

Seotud lood

Uudised
  • 13.07.24, 06:00
Tahtmine midagi teha oli väga suur
Isu midagi teha oli väga-väga suur, kuid järgmist taolist projekti enam ette ei võta, ütlesid Varangu mõisa kunagise viinaköögi renoveerinud Maarja ja Raido Toonekurg.
Saated
  • 29.05.24, 14:22
Lääne-Virumaal lükatakse arengule kiirem käik kolme uue tööstusalaga
Kuula esimest saadet “Virupärane ettevõtlus”
Uute investeeringute meelitamiseks rajavad Lääne-Virumaa omavalitsused maakonda kolm uut tööstusala, rääkisid saates "Virupärane ettevõtlus" Lääne-Virumaa ärivõimalusi analüüsinud Rivo Noorkõiv ja Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.
Uudised
  • 18.06.24, 07:46
Lääne-Virumaa soovib saada Eesti kõige ärisõbralikumaks paigaks
6 ärikeskkonda mõjutavat arengut
Üldistades saab öelda, et Lääne-Virumaal on omavalitsused ettevõtjasõbralikud, lausus erinevatesse Eesti piirkondadesse kauplusi rajanud ja sellega kaasneva bürokraatiaga kokku puutunud OG Elektra omanik Oleg Gross.
Saated
  • 27.06.24, 06:00
Vanadele hoonetele puhuti sisse uus elu
“Isu midagi teha oli väga-väga suur”
Kaks perefirmat valisid enda äritegemise paigaks Lääne-Virumaa ning andsid kahele vanale hoonele uue elu.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele