• 27.06.24, 06:00

Vanadele hoonetele puhuti sisse uus elu

Kaks perefirmat valisid enda äritegemise paigaks Lääne-Virumaa ning andsid kahele vanale hoonele uue elu.
Tapa endises leivatehases valmivad nüüd Nurme Looduskosmeetika tooted.
  • Tapa endises leivatehases valmivad nüüd Nurme Looduskosmeetika tooted. Foto: Liis Treimann
Nurme Looduskosmeetika kolis Koselt ning Tallinnast Tapa vanasse leivatööstusesse. Maarja ja Raido Toonekurg otsustasid aga osta ära kunagise Varangu mõisa viinaköögi, kuhu rajasid sündmuskeskuse.
Kartus, et kohapeal ei ole võimalik leida töötajaid, ei pea paika, ütles Nurme Looduskosmeetika juht ja omanik Marit Tiits.
Kui Nurme Looduskosmeetika tekkis vajadus kolida tootmine suuremale pinnale, siis esimese hooga otsiti sobivat paika Tallinna lähiümbruses. Uus kodu leiti ettevõttele aga hoopis Tapal, kus oli müügis kunagine leivakombinaat.
Nüüd on Marit Tiits ka ise koos perega kolinud elama Lääne-Virumaale. Ta räägib saates „Virupärane ettevõtlus“ millistel põhjustel otsustati ettevõte Tapale kolida, kuidas õnnestus leida kohapealt töötajaid ning mis on ettevõtte kolimise õppetunnid.
Intervjuud Marit Tiitsiga saab kuulata siit:
Maarja ja Raido Toonekurg rajasid kunagisse Varangu viinakööki külastuskeskuse.
  • Maarja ja Raido Toonekurg rajasid kunagisse Varangu viinakööki külastuskeskuse. Foto: Andres Laanem

Vana viinavabriku ostjad: “Isu midagi teha oli väga-väga suur”

Maarja ja Raido Toonekurg ostsid 2017. aastal Haljala vallas asuva Varangu mõisa viinavabriku, renoveerisid selle ja rajasid sinna sündmuskeskuse.
“Isu midagi teha oli väga-väga suur. Käisime erinevaid endisi viinavabrikuid vaatamas üle Eesti. Mingi hetk andsime endale aru, kui palju tööd see vajab ja kui palju kulub sõitmisele,” rääkis Maarja Toonekurg, miks otsustati lõpuks Varangu mõisa viinavabriku kasuks.
Raido Toonekurg lisas, et teine oluline valikut määrav põhjus oli hoone müügihind ning hoone seisukord ja kogu kinnistuga seonduv. “Võrreldes teiste hoonetega oli see ikkagi heas seisus,” märkis ta.
Saates räägivad nad uue äriga alustamise väljakutsetest ning pakuvad ideid, mida tuleks Lääne-Virumaal teha turismi ja ettevõtluse arendamiseks ning räägivad ka sellest, millega tasub arvestada ettevõtjatel, kes plaanivad Lääne-Virumaal turismiäriga alustada.
Intervjuud Maarja ja Raido Toonekurega saab kuulata siit:
Saadet “Virupärane ettevõtlus” toetab Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ning saate valmimist kaasrahastavad Euroopa Liit ja Maakondlike arengustrateegiate elluviimise toetusmeede.

Seotud lood

Uudised
  • 18.06.24, 07:46
Lääne-Virumaa soovib saada Eesti kõige ärisõbralikumaks paigaks
6 ärikeskkonda mõjutavat arengut
Üldistades saab öelda, et Lääne-Virumaal on omavalitsused ettevõtjasõbralikud, lausus erinevatesse Eesti piirkondadesse kauplusi rajanud ja sellega kaasneva bürokraatiaga kokku puutunud OG Elektra omanik Oleg Gross.
Saated
  • 29.05.24, 14:22
Lääne-Virumaal lükatakse arengule kiirem käik kolme uue tööstusalaga
Kuula esimest saadet “Virupärane ettevõtlus”
Uute investeeringute meelitamiseks rajavad Lääne-Virumaa omavalitsused maakonda kolm uut tööstusala, rääkisid saates "Virupärane ettevõtlus" Lääne-Virumaa ärivõimalusi analüüsinud Rivo Noorkõiv ja Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.
Uudised
  • 29.05.24, 06:00
Alustab Lääne-Virumaa kasvuvõimalusi otsiv saatesari
Täna kell 12 läheb Äripäeva raadios eetrisse esimene saade sarjast „Virupärane ettevõtlus“.
Suur lugu
  • 23.05.24, 06:15
Kohalikud kosmeetikaärid sirutavad tiibu
Tapal tegutsev ilutoodete valmistaja sai tellimuse Dubaist
Ühe jaoks algas kõik isepruunistajast, mida kuskil polnud. Teise jaoks mürgistest liimiaurudest, mis silmi ärritasid. Nüüdseks on neist saanud tõelised maailmavallutajad: kodumaist kosmeetikakaupa võib leida USAst, Dubaist ja üle terve Euroopa ning hoog ei paista raugevat.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele