• 29.05.24, 06:00

Alustab Lääne-Virumaa kasvuvõimalusi otsiv saatesari

Täna kell 12 läheb Äripäeva raadios eetrisse esimene saade sarjast „Virupärane ettevõtlus“.
Äripäeva raadios alustab uus saatesari „Virupärane ettevõtlus“, mis avab ukse Lääne-Virumaal tegutsevate ettevõtjate maailma, tutvustades nende lugusid, väljakutseid ja piirkonna ärivõimalusi. Foto on tehtud Lääne-Virumaa kohaturundusstrateegia esitlusel.
  • Äripäeva raadios alustab uus saatesari „Virupärane ettevõtlus“, mis avab ukse Lääne-Virumaal tegutsevate ettevõtjate maailma, tutvustades nende lugusid, väljakutseid ja piirkonna ärivõimalusi. Foto on tehtud Lääne-Virumaa kohaturundusstrateegia esitlusel. Foto: Ain Liiva/VIROL
Esimese saates kirjeldatakse Lääne-Virumaa kui ettevõtluspiirkonna tugevusi ja nõrkusi ning räägitakse sellest, mida peaks tegema, et maakonda tuleks rohkem investeeringuid. Nendel teemadel arutlevad Lääne-Virumaa ärivõimalusi ja tulevikuperspektiive analüüsinud Geomedia juht Rivo Noorkõiv ning Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.
Noorkõivu hinnangul on Lääne-Virumaa hea koht kuhu investeerida. Kindlasti Eesti TOP nelja maakonna hulgas, märkis Noorkõiv. Tema sõnul eristub Lääne-Virumaa teistest Eesti piirkondadest tootmise mitmekesisusega ning ka sellega, et tootmine on maakonnas olnud ajalooliselt olulisel kohal.
Tema väitel on Lääne-Virumaa üheks trumbiks asukoht. „Lähedus Tallinnale loob logistilises mõttes võimaluse olla paremal positsioonil, kui Lääne-Virumaa praegu on,“ lausus Noorkõiv ja lisas, et täiendava tõuke maakonna arengule annab raudtee elektrifitseerimine.
Võrreldes Lõuna-Eestiga on aga Lääne-Virumaa eeliseks Soome lähedus ehk Kunda sadam, mis praegu tegutseb kaubasadamana, kuid soov on avada ka reisiterminal.
Väljakutseks on rahakad naabrid
„Lääne-Virumaa häda on aga see, et kahelt poolt on väga kõva surve. Ühel pool on Tallinn ja Harjumaa oma kiire arenguga ning teisel pool Ida-Virumaa, kuhu jooksevad suured rahasummad Euroopa Liidu toetusena. See on maakonnale väljakutse, kuidas välja paista nii, et oled ise tegija,“ rääkis Noorkõiv.
Loe lisaks
VIROLi tegevjuht Sven Hõbemägi
  • 08.09.23, 13:26
Valminud on Lääne-Virumaa tööstus- ja ettevõtlusalade uuring
Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla lisas, et Lääne-Virumaal on erinevad omavalitsused seljad kokku pannud. „Me üritame oma maakonda tagasi reepeale tõsta,“ märkis ta ning tõi ühe näitena Viru-Nigula valda, Vinni valda ja Väike-Maarja valda rajatavad kolm tööstusala. Väike-Maarja valla tööstusala ehitushange käib ning on lootust, et see saab ka aasta lõpuks valmis.
Kesküla pidas oluliseks seda, et kui mõni ettevõtja soovib omavalitsusse rajada uue tootmise, siis oleks bürokraatlik asjaamine selline, et ettevõtja saaks võimalikult kiiresti teada, kas tema plaan on teostatav või pole soovitud investeeringut erinevatel põhjustel võimalik soovitud asukohta teha.
Esimeses saates räägitakse ka Lääne-Virumaa tööjõuturust ja selle väljavaadetest, koostööst ettevõtjate ja maakonna koolide vahel, ettevõtlusõppest, energeetikast maakonnas puhkenud tuuleparkide rajamise buumi ja tuumajaama rajamise valguses ning mitmel teisel teemal.
Lääne-Virumaa ärivõimalustele ja elukeskkonnale keskenduv saade „Virupärane ettevõtlus“ hakkab olema Äripäeva raadio eetris korra kuus kolmapäeviti kell 12 ja seda on võimalik kuulata järele Lääne-Virumaa Uudiste kodulehelt ning Äripäeva raadio kodulehelt.
Saadet juhib ja teemade ning külaliste valiku teeb Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja Aivar Hundimägi.
Saadet “Virupärane ettevõtlus” toetab Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ning saate valmimist kaasrahastavad Euroopa Liit ja Maakondlike arengustrateegiate elluviimise toetusmeede.

Seotud lood

Uudised
  • 13.02.24, 22:20
Lääne-Virumaa saab olulise rahasüsti
Vinni, Väike-Maarja ja Viru-Nigula valdadesse tehakse suuremahulised investeeringud seal asuvate tööstusalade arendamiseks.
Arvamused
  • 02.02.24, 16:23
Lääne-Virumaa ei soovi enam olla magav kass
Lääne-Virumaa kohaturundusstrateegias seatud eesmärgi saavutamisel on võtmetähtsusega kogu protsessi juhtimine, rääkis Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja Aivar Hundimägi Vikerraadio päevakommentaaris.
Uudised
  • 12.03.24, 10:46
Uued tehased lähevad Lääne-Virumaast mööda
Eestisse on kerkimas on paarkümmend uut tehast
Kuigi investeeringud tööstusvaldkonda on langenud ja firmajuhid ennustavad investeeringute jätkuvat vähenemist, on Eestisse kerkimas ligi paarkümmend uut tehast.
Uudised
  • 24.10.22, 06:05
Lääne-Virumaa võib Eesti kaardil muutuda ääremaaks
Üle maakonna kostab murelikku tooni, et Lääne-Virumaa vägi lämmatatakse Harjumaa kuldse ringi ja Ida-Virumaa õiglase ülemineku rahastuse varjus, mis päädib inimeste lahkumisega.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele